logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 21 Srpanj 2020 09:52

Koncert Vitomira Ivanjeka „Glasovirom za srce & dušu“ / (uto.) 28.7.2020. u 21h - pred župnom crkvom u Loparu

Napisao/la CZK Lopar
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na  koncert „Glasovirom za srce & dušu“ cijenjenog pijanista Vitomira Ivanjeka! Ovogodišnji koncert održat će se u utorak, 28. srpnja pred župnom crkvom u Loparu s početkom u 21,00 sat.

 

Gostovanje u Loparu organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar i Ministarstva kulture RH.

Ulaz je slobodan!

 

O VITOMIRU IVANJEKU

Vitomir Ivanjek je već kao petogodišnjak počeo učiti glasovir kod Blaženke Zorić: u njezinom je razredu u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 1987. i maturirao. Godinu dana poslije maturirao je i u zagrebačkom Matematičko-informatičkom obrazovnom centru. Tijekom školovanja osvojio je niz prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima mladih pijanista te sudjelovao na mnogim međunarodnim seminarima u Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Austriji Švedskoj i Hrvatskoj. Nakon završenog školovanja u Zagrebu, studij glasovira nastavio je u razredu prof. Alexandera Jennera na Visokoj školi za glazbu i scensku umjetnost (Hochschule für Musik und darstellende Kunst) u Beču, gdje je 1994. i diplomirao. U Beču se, kao pijanist, usavršavao i u razredu prof. Klare Harrer-Baranyi, te potom u razredu prof. Reinharda Theisera studirao i popularnu glazbu.

Uz obrade klasičnih i popularnih skladni, često izvodi i vlastite skladbe. Do danas je održao brojne zapažene pijanističke koncerte u zemlji i u inozemstvu te osvojio brojne nagrade i priznanja za svoj umjetnički rad.

 

NAPOMENA:

Iako na Rabu do sada nije bilo zabilježenih slučajeva bolesti COVID 19, molimo sve posjetitelje da održavaju međusobnu distancu od minimalno 1,5 m i pridržavaju se ostalih preporuka HZZJZ-a 

 

Pročitano 242 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1