Home Najave Koncert komornog orkestra “Splitski virtuozi” u Ljetnom kinu Rab | (sub.) 8.8.2020. u 21h

Koncert komornog orkestra “Splitski virtuozi” u Ljetnom kinu Rab | (sub.) 8.8.2020. u 21h

0
Koncert komornog orkestra “Splitski virtuozi” u Ljetnom kinu Rab | (sub.) 8.8.2020. u 21h

Foto: RabDanas

 

KOMORNI ORKESTAR „SPLITSKI VIRTUOZI“

Na inicijativu Glazbeno-umjetničke udruge Artemis, Glazbene mladeži i Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu udružili su se istaknuti profesionalni splitski glazbenici pod vodstvom violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka i osnovali 2012.g. jedinstveni komorni orkestar u Splitu s kontinuiranom koncertnom djelatnošću u Hrvatskoj i inozemstvu. Za profesionalnu razinu ansambla odgovorni su aktivni glazbenici s dugogodišnjim iskustvom na koncertnim pozornicama diljem svijeta, a ujedno i profesori Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Predsjednik Republike dr. Josipović u znak podrške novom ansamblu preuzeo je pokroviteljstvo nad prvom glazbenom sezonom Splitskih virtuoza.

Rab danas oglas

 

Kad publiku držite u šaci tijekom izvedbe delikatnih stavaka koji su se učestalo nizali ovim koncertom, onda znate da ste postigli umjetnost SLOBODNA DALMACIJA

Splitski virtuozi su uz potporu Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Split, Ministarstva kulture RH, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Veleposlanstva Republike Njemačke i privatnih sponzora kao što su Marina Kaštela, hotel Marul Split, restorani Corto Maltese, Bokeria i Baletna škola održali brojne koncerte u Splitu, Hvaru, Osijeku, Puli, Gospiću, Šibeniku, Omišu, Imotskom, Pločama, Kaštelima, Skradinu, Novom Vinodolskom, Drnišu, Metkoviću, Koprivnici, Petrinji i Poreču. Ansambl surađivao je sa zborom West Village Choral iz New Yorka te renomiranim solistima iz Hrvatske kao što su gitaristi: Zoran Dukić, Edin Karamazov; pijanisti: Vesna Podrug i Lovre Marušić, Grigory Gruzman i Alexander Vitlin (Njemačka), Nataša Veljković (Austrija); violinisti: Mai Suzuki (Japan), Fritz Gearhart (SAD), Dragan Radosavljević (Njemačka), Arman Mourzagaliev (Kazahstan); violončelistice Kim Cook (SAD), Felicitas i Pauline Stephan (Njemačka) i dr.

Bili su pozvani na gostovanje na Međunarodnom festivalu „Celloherbst am Hellweg“ – „Jesen violončela u Hellwegu“ u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji (Njemačka), gdje su njihovi nastupi popraćeni velikim oduševljenjem publike, „standing ovations“ i sjajnim recenzijama u novinama.

 

Posebna pažnja članova utemeljitelja „Splitskih virtuoza“ usmjerena je prema odgoju glazbenika mlađe generacije kroz aktivno učestvovanje u pripremi koncertnih programa ansambla kao i organiziranje seminara i radionica.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime