logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 754
Petak, 05 Veljača 2016 08:18

Dječja reduta i zadnji dan karnevala

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Budući da se karneval približava kraju, donosimo vam jedan kraći pregled događanja za Dječju redutu i zadnji dan karnevala.

Dječja reduta

Dječja reduta u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i Udruge za djecu i mlade „Kocka“, a pod pokroviteljstvom Grada Raba, održat će se u nedjelju 7. veljače 2016. Planirano je okupljanje maškara na Trgu sv. Kristofora (Varošu) u 14.00 sati. Najavljeno je 8 maškaranih grupa. Rockeri su najbrojnija grupa koja dolazi iz Dječjeg vrtića Pahuljica. Područna odjeljenja DV Pahuljica – Lopar i Supetarska Draga, formirani su u jedinstvenu maškaranu skupinu – Zvjezdano nebo. Dječji kutak Mali princ pojavljuje se u liku snjegovića, područna škola Supetarska Draga maskirana je u babe tračerice, plesna skupina iz Sportlifea dolazi nam pod nazivom Hulahop, produženi boravak Osnovne škole Ivana Rabljanina ove godine činit će kauboji, Kajak klub Rab pretvara se u buildere, a Udruga Komin dolazi u obliku M&M¨s bombona. Naravno, Dječjoj reduti pridružuju se i brojne individualne maske. Organizatori očekuju veliki odaziv i preko 400 maškara.

Zadnji dan karnevala – Mesopust – Suđenje Juri Piškancu

Početak karnevalskih svečanosti u utorak 09.02. za zadnji dan karnevala je u Šarengradskoj loži u 14.15 sati otkuda vesele maškare u povorci kreću prema Trgu sv. Kristofora – Varošu. Suđenje Juri Piškancu, krivcu za sve nevolje koje su snašle Rab, zakazano je za 15.00 sati. Za glazbeni program pobrinut će se grupa Team, a za gastronomsku ponudu Imperial d.d.

Pročitano 815 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia