logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 15 Ožujak 2016 22:39

Nedjeljni korizmeni koncert u rapskoj katedrali

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Na Cvjetnicu ili Nedjelju Muke Gospodnje, 20. ožujka 2016. u 20.30 sati, u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije korizmeni koncert održat će solisti riječke opere Ivan plemeniti Zajc: Vivien Galletta, mezzosopran, Voljen Grbac, tenor uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina.

Pokrivitelji korizmenog koncerta su Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba.

Organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište Rab.

Vivien Galletta, vokalna solistica, od 1991. sudjeluje kao vodeći solist u projektima ansambla Putokazi, od 1993. kao solistica seksteta Put predstavlja Hrvatsku po prvi put na Eurosongu. 1996. izdaje svoj prvi solo nosač zvuka te surađuje sa eminentnim glazbenicoma Hrvatske estrade: Baša, Novković, Tolja, Babić, Tomasović, Stipišić, Dragojević itd. Slijedi niz zapaženih nastupa na gotovo svim važnijim hrvatskim festivalima (Zadarfest, MIK, Splitski festival, Marko Polo, Melodije Kvarnera itd.) Koncertirajući diljem Hrvatske te u inozemstvu, njeguje osebujni repertoar evergreena, mjuzikla, filmske glazbe i standarda. Od 2003 član opernog ansambla HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci.

Voljen Grbac, tenor, dugogodišnji solist opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Pjevanje je studirao u Trstu i Madridu. Nastupao je i nastupa u gotovo svim glavnim tenorskim ulogama najizvođenijih opera pretežno talijanskog repertoara (sudjelovao je u više od 20 uloga). Gostovao je na pozornicama mnogih europskih zemalja od Portugala do Rusije. Godišnje održava nekoliko desetaka koncerata opernih i operetnih arija, te talijanskih i španjolskih kancona. Ujedno se bavi vokalnom pedagogijom u Rijeci i u Istri kao i umjetničkom fotografijom koju često izlaže u zemlji i inozemstvu.

Vladimir Babin, pijanista, prema sudu glazbene kritike jedan od najeminentnijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao 1985. godine na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesora Damira Sekošana. Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta. Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu. Njegov repertoar obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima. Od 1997. docent je klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb.

Pročitano 1167 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1