logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 29 Travanj 2022 13:24

HITNA JE BITNA! | Radionica osnovnog održavanja na životu povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe

Napisao/la Ena Paparić
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
HITNA JE BITNA! | Radionica osnovnog održavanja na životu povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe Foto: Hrvoje Hodak

30. travnja obilježava se Nacionalni dan hitne medicinske službe (HMS), a tim povodom Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije diljem županije organizira prigodna predavanja, radionice i pokazne vježbe s ciljem upoznavanja javnosti s radom hitne medicinske službe. Djelatnici ispostave Rab održat će u subotu, 30. travnja u trajanju od 11 do 12:30 na Trgu sv. Kristofora (Varošu), prezentaciju vozila HMS i opreme te radionicu o osnovnom održavanju života.

 

Osnovno održavanje života obuhvaća postupke koji se primjenjuju u slučaju srčanog zastoja kod osobe koja je bez svijesti, ne diše i nema pulsa, a ukoliko se primijene pravilno i na vrijeme značajno poboljšavaju šansu za preživljenjem unesrećene osobe. Osnovno održavanje života sastoji se od masaže srca i upuha (tzv. umjetnog disanja).

 

Na radionici će građani moći proći kratku edukaciju o algoritmu osnovnog održavanja života i preuzeti informativne letke. Sudionici će naučiti kada te kako ispravno pozvati HMS i što učiniti do njihovog dolaska. Osim toga, bit će dostupne i dvije lutke namijenjene za edukacije na kojima će biti moguće vježbati algoritam osnovnog održavanja na životu i tako steći neka nova ili obnoviti već postojeća znanja.

 

Za edukaciju se nije potrebno najaviti ranije.

 

Uveličajmo obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske pomoći i iskoristimo priliku za edukaciju jer HITNA JE BITNA!

Pročitano 947 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1