Home Najave I Rab će brojati korake na 8. po redu “MS walk-u” – hodu za oboljele od Multiple skleroze | (sub.) 28.5.2022. u 17h

I Rab će brojati korake na 8. po redu “MS walk-u” – hodu za oboljele od Multiple skleroze | (sub.) 28.5.2022. u 17h

0
I Rab će brojati korake na 8. po redu “MS walk-u” – hodu za oboljele od Multiple skleroze | (sub.) 28.5.2022. u 17h

Foto: RabDanas

 

Od ove kronične, upalne demijelinizacijske bolesti središnjeg živčanog sustava koja dovodi do invaliditeta različitih stupnjeva i ima različite stope progresije u Hrvatskoj boluje 7 tisuća ljudi, a u svijetu oko 3 milijuna.

Rab danas oglas

Rapski “Hod za MS” ili “MS walk” započet će u subotu 28. svibnja 2022. u 17 sati ispred hotela Valamar Padova, a nastavit će se rivom do Pjacete, pa uz šetnicu pod gradom, uz more, sve do heliodroma i natrag.

 

Grupa Rabljana koja će hodati za MS već polako raste, a svi koji se žele uključiti mogu to učiniti prijavljivanjem na broj mobitela Nathalie Lukačević 091 571 7875.

 

Prvi MS Walk u Hrvatskoj pokrenula je putem društvenih mreža bivša novinarka Mirjam Jukić iz Vinkovaca i sama oboljela od multiple skleroze. Akciju su vrlo brzo prepoznali i drugi oboljeli te je nastala Građanska inicijativa za poboljšanje života oboljelih od MS-a.

 

“Hodaj za MS” je akcija koja za cilj ima prikupljanje sredstava za istraživanje multiple skleroze. Oboljeli od MS-a u cijelom svijetu organiziraju razne kampanje i događanja na kojima se prikupljaju sredstva za istraživanje ove bolesti, od koje u Hrvatskoj boluje 7 tisuća ljudi i oko 3 milijuna diljem svijeta. Krajnji cilj i poruka oboljelih kroz sva događanja je ista – PRONAĐITE LIJEK.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime