Home Najave 2000 EM kugli s dobrim bakterijama na dnu mora rapske luke

2000 EM kugli s dobrim bakterijama na dnu mora rapske luke

0
2000 EM kugli s dobrim bakterijama na dnu mora rapske luke

Foto: RabDanas

 

S obzirom da su tijekom svibnja, u sklopu akcije Think Green, učenici na dno luke Rab bacili prvih 1.000 komada, s ovom lipanjskom akcijom svoje mjesto na dnu luke našlo je 2000 glinenih kugli s dobrim bakterijama (efektivnim mikroorganizmima). Učenike je vodila učiteljica Doris Ćuća-Žentil uz pratnju drugih učitelja rapske Osnovne škole, a svoj veliki doprinos ovom danu dali su i učenici razredne nastave svojim oslikanim kreacijama na temu očuvanja okoliša i mora, koje su školski domari opremili na način da prolaznici mogu uživati u ovoj nesvakidašnjoj izložbi učeničkih radova na rapskoj rivi. 

Rab danas oglas

 

Ove školske godine projektu su se pridružili i učenici Područne škole Banjol, vođeni njihovim učiteljicama.

– „Svakodnevno svjedočimo sve većem zagađenju koje rezultira smanjenjem brojnih biljnih i životinjskih vrsta. Već od prvog razreda kod učenika pokušavamo osvijestiti važnost očuvanja okoliša pa tako i životne zajednice mora. Projekt učiteljice Ivane RimacEM kugle, omogućio nam je da na zanimljiv i edukativan način pridonesemo očuvanju morskog dna. Učenici su s velikim entuzijazmom pristupili ovom projektu, a mi se nadamo da ćemo na ovaj način i ostale potaknuti na razmišljanje o tome što svatko od nas može učiniti za očuvanje bioraznolikosti”, poručile su učiteljice Suzana Kovačić i Ines Dumić Halović iz Pš Banjol.

 

Na velikodušnoj podršci i pomoći OŠ Ivana Rabljanina zahvaljuje gosp. Robertu Potočnjaku iz Komunalnog društva Dundovo d.o.o., Lučkoj upravi Rab, Gradu Rabu i djelatnicima NZZJZ PGŽ – Ispostave Rab koji svake godine uzorkuju i analiziraju morski sediment prije i poslije bacanja kugli na odabranoj lokaciji. Upravo zahvaljujući suradnji OŠ Ivana Rabljanina Rab sa spomenutim poduzećima ovaj školski projekt svake godine podiže svoju rezultatsku ljestvicu u odnosu na prethodnu godinu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime