logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 02 Srpanj 2022 14:40

Budite uz klapu Krijanca na prvoj izbornoj večeri 56. Omiškog festivala dalmatinskih klapa

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Klapa Krijanca ostvarila je svoj dugo željeni cilj i pod umjetničkim vodstvom maestra Svete Popovića, izborila sudjelovanje na izbornim večerima 56. Ffestivala dalmatinskih klapa u Omišu. Drugim riječima našla se u polufinalu najprestižnijeg klapskog festivala, koje se ovoga vikenda održava u gradu na ušću Cetine.

 

Prve polufinalne večeri, u subotu 2. srpnja, na pozornici smještenoj na Trgu Stjepana Radića u Omišu, nastupit će prvih deset klapa, a prijenos uživo možete pratiti na YouTube kanalu klikom OVDJE. Naši momci nastupaju kao sedmi, a izvest će skladbe "Ako si pošla spat" u obradi Joška Ćalete i "Ostav' se više mora" koju potpisuju Boris Papandopulo i Ivo Furčić.

 

Svakoj klapi nastup na Omiškom festivalu predstavlja vrhunac karijere. Podsjetimo, Festival je utemeljen 1967. godine i zaslužan je za očuvanje i razvoj klapske pjesme i hrvatskog glazbeno-tradicijskog blaga koje je, u prosincu 2012. uvrštenjem na Unescov reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, priznato kao svjetsko kulturno dobro.

Pročitano 698 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1