logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Dragi Rabljani i Rabljanke, pozivamo vas u posjet arheološkim ostacima jedne od najstarijih crkava na otoku Rabu, crkve zasad u javnosti poznate kao "Sv. Ciprijan" skrivene u šumi črnika iznad uvale Gožinka.

U četvrtak 1. lipnja 2023. s početkom u 21 sat u Galeriji Rab bit će otvorena samostalna izložba „Skice iz Edena – Rascvjetavanje“ akademske slikarice Edit Glavurtić.

U nedjelju 28.05.2023. u 10:00h s Trga sv. Kristofora ponovno će krenuti tradicionalna Humanitarna biciklijada "gRab the Bike and Ride for Pinokio"

“Hodaj za MS - Svaki korak se broji" je akcija koja za cilj prikupljanje sredstava za istraživanje multiple skleroze u Hrvatskoj, a Rab će i ove godine, u subotu 27. svibnja, brojati korake za oboljele od ove kronične autoimune bolesti središnjeg živčanog sustava.

Otok Rab je u svijetskim razmjerima poznat po svojoj bogatoj prošlosti. U nešto manjim razmjerima i u nešto novijoj prošlosti Rab je poznat i po održavanju poznatih i cjenjenih sportskih događaja. Neki od njih se više ne održavaju, dok su se neka održala do danas i postala prepoznatljiv znak, moderno rečeno sportski „brand“, otoka Raba. Jedno od takvih sportskih događaja je i „OP Rab-a“, međunarodno tenisko natjecanje za tenisače-rekreativce.

“Hodaj za MS - Svaki korak se broji" je akcija koja za cilj prikupljanje sredstava za istraživanje multiple skleroze u Hrvatskoj, a Rab će i ove godine, u subotu 27. svibnja, brojati korake za oboljele od ove kronične autoimune bolesti središnjeg živčanog sustava.

Najavljujemo 13. sjednicu Gradskog vijeća Grada Raba koja će se održati u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, s početkom u 15:30 sati, u Velikoj vijećnici Grada Raba te u nastavku donosimo predloženi dnevni red.

Četvrtak, 18 Svibanj 2023 07:21

Aktivnosti povodom Dana hrvatskih zdravih gradova

Napisao/la

Hrvatska mreža zdravih gradova od 2003. godine obilježava 20. svibnja Dan zdravih gradova prigodnim aktivnostima za građane svih dobnih kategorija.

Gradsko društvo Crvenog križa Rab u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu te Specijalnom županijskom bolnicom Insula 22. i 23. svibnja na Rabu organizira Akciju dobrovoljnog darivanja krvi!

U ponedjeljak 29. svibnja 2023., na terenima Igrališta malih sportova u Palitu na Rabu, pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, održat će se jedan od kvalifikacijskih malonogometnih turnira Coca Cola Cupa za dvije dobne kategorije: U-15 (2007. godište i mlađi) i U-18 (2005. godište i mlađi).

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja, konferencija koja je velikim slovima upisala otok Rab na kartu digitalnih i IT događanja u Hrvatskoj krajem svibnja drugi će put ugostiti vrhunske stručnjake, predavače i zainteresirane sudionike željne novih znanja.

Stranica 1 od 159

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1