Home Sport Završen “Rab Open 2017” u organizaciji Teniskog kluba “Rab”

Završen “Rab Open 2017” u organizaciji Teniskog kluba “Rab”

0
Završen “Rab Open 2017” u organizaciji Teniskog kluba “Rab”

Foto: Izvor: TK Rab

{gallery}Rab Open 2017{/gallery}

Na devetnaestom po redu izdanju, ovog među tenisačima popularnog natjecanja, nastupilo je 71 tenisača i tenisačica iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Slovačke.

Rab danas oglas

U službenom dijelu natjecanja igralo se u 8 kategorija, a u slobodnom-neslužbenom dijelu natjecanja održani su turniri parova. (Ukupno 10 turnira-kategorija).

Pobjednici po kategorijama su:

  • Prša Marko, Hrvatska (G-35)
  • Tudorović Zvonimir, Hrvatska (G35+)
  • Goga Zdenko, Slovačka (G40+)
  • Starc Aljaž, Slovenija (G45/50+)
  • Puharić Rene, Hrvatska (G55+)
  • Ševerdija Duje, Hrvatska (G60+)
  • Voglar Sašo, Slovenija (G65+)
  • Paravić Kristina, Hrvatska (Dame 30+)
  • Gulić Ivica, HR/Starc Aljaž, SLO (Parovi G-45)
  • Drčelić Ivan/Kovačević Ilija, HR (Parovi G45+)

Zapaženi rezultati članova TK Rab

Članovi teniskog kluba Rab su ostvarili zapažene rezultate: U „Rapskom“ finalu kategorije G-35 Prša Marko je rezultatom 6-2;1-0, ret. pobjedio Vedrić Silvija. Ševerdija Duje je slavio u kategoriji G60+ pobjedivši Drčelić Ivana rezultatom 6-1; 6-1. Gulić Ivica je izgubio u finalu kategorije G35+ od Todorovića, ali je u parovima G-45 slavio sa suigračem Starc Aljaž pobjedivši sa 6-0; 7-5 Džale Mata i Gospodinović Simona.

Zanimljivi i napeti mečevi

Na turniru je odigrano pregršt zanimljivih i napetih mečeva. Izdvojili bi polufinalni susret kategorije G60+gdje je Drčelić Ivan savladao Čop Žarka nakon velike borbe i Čopovih propuštenih 5 meč lopti rezultatom 15-13 u produženom tiebreaku (4-6; 6-1; 15-13). Bilo je napeto i u finalu parova G45+ i to posebno u odlučujećem tiebreaku gdje su Drčelić Ivan i Kovačević Ilija „okrenuli“ veliku prednost Jarni Roberta i Politeo Alena pobjedivši rezultatom 3-6; 6-4; 11-9.

I ove godine je bilo zabavnih događanja mimo tenisa

Odigran je uvijek zanimljiv turnir u boćanju za žene pod vodstvom nezamjenjivog Duja. Za subotnje predvečerje je organiziran bogat roštij uz teniske terene kojeg je potom popratila zabavna tombola. Ova tombola je postala toliko tradicionalna da i sami učesnici turnira donose svoje priloge za nju. Ove godine je organizatora ugodno iznenadila ekipa iz Slovenije sa pregršt nagrada i gospodin Janškovec sa dva vrhunska stolnoteniska reketa.

Robert Jarni poklonio svoj potpisani reprezentativni dres

Posebno iznenađenje je pripremio Robert Jarni poklonivši svoj potpisani dres Hrvatske reprezentacije. Veselje dobitnika ove nagrade je bilo nemjerljivo. Najvrjednija tombola je prilog turističke zajednice općine Lopar, boravak za dvije osobe u trajanju od 7 dana u Loparu.

Za nedjelju je rezervirano tradicionalno degustiranje polpeta od štoklja (hobotnice) i frigane liganje čime je začinjeno promatranje finalnih susreta.

Možda je i suvišno spomenuti da su dojmovi natjecatelja i njihovih pratnji odlični, budući da su većina njih redovni učesnici ovog natjecanja.

Dogodine će turnir zaokružiti 20. godina redovitog održavanja koje organizator namjerava dostojno proslaviti.

Tajnik Teniskog kluba Rab: Vili Liović

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime