Home Sport Roland Bugner – Najljepša priča 7. rapskog triatlona

Roland Bugner – Najljepša priča 7. rapskog triatlona

0
Roland Bugner – Najljepša priča 7. rapskog triatlona

Foto: RabDanas

Naime, Rolanda je prije godinu dana njegov prijatelj, Talijan Paolo Corno uspio nagovoriti da s njime istrči riječki polumaraton „Homo si teć“, a nakon toga, kako doznajemo od gospodina Franka Faustinija, predsjednika TK Matulji, bolest i nedostatak adekvatnih kolica spriječili su ga u nastojanju da sa svojim prijateljima sudjeluje na triatlonskoj utrci na Preluku, a potom i na rekreativnoj utrci Bike Day Učka.

Na Rabu se ipak sve poklopilo, gospodin Nenad Šimičić, organizator i direktor utrke, niti jednog trenutka nije oklijevao kada je stigao Rolandov upit za sudjelovanjem na 7. Rapskom triatlonu. I doista, čitav tim došao je maksimalno profesionalno pripremljen, ostavivši snažan dojam na organizatore. Niti jednog trenutka nije bilo nikakvih problema, sve je funkcioniralo savršeno. Kompletan plivački dio (750m), vukući Rolanda u gumenom čamcu, fantastično je isplivao Beniamino Zucca (Ita), nakon što su Rolanda prenijeli u prikolicu, zahtjevnu biciklističku rutu odvezla je Chiara Corno (Ita), a 10 km dugu stazu, gurajući Rolanda u kolicima, istrčao je Nagy Pall (Hungary), oborivši pritom njihov zajednički rekord.

Rab danas oglas

Svaki njihov dolazak na ciljne punktove bio je posebno emotivan, aplauzi su ih ispraćali i dočekivali, a kako doznajemo od gospodina Franka Faustinija, Roland i čitav njegov tim oduševljeni su Rabom, organizacijom i čitavom utrkom. Roland je bio posebno sretan, a najviše ga se dojmio sam start plivačkog dijela utrke, ali i biciklistički dio u kojem je gledajući u zadnji kotač osjetio svaki dio staze.

Roland se sa svojim prijateljima uputio na trajekt nešto ranije u posebnom kombiju, pa ga je gospodin Faustini posjetio dan kasnije u Veprincu isporučivši njemu i prijateljima medalje i tri botilje vina koje im je poslao gospodin Neno Šimičić, a dobili su naravno i majice 7. Rapskog triatlona kao i dresove Triatlon kluba Matulji.

Naravno da Roland ovakvo iskustvo želi ponoviti, i sigurni smo da će iduće godine imati priliku nastupiti i na triatlonskim utrkama na Preluku i na Rabu, a nadamo se da će možda još ove godine moći sudjelovati i na 5. rapskom maratonu za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera“ . U svakom slučaju i Rolandu Bugnaru i čitavom njegovom timu iz udruge „Per mondo migliore“ odašiljemo najiskrenije čestitke jer svojim primjerom, baš poput našeg Krešimira Butkovića, ruše barijere i mijenjaju svijest ljudi oko sebe.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime