logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 13 Travanj 2018 07:30

BRUNO NOVOTNY međužupanijski juniorski prvak u duatlonu i još mnogo više od toga!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
BRUNO NOVOTNY međužupanijski juniorski prvak u duatlonu i još mnogo više od toga! Foto: Goran Novotny & TK Rival

Rab ima aktualnog prvaka regionalne duatlon lige u juniorskoj konkurenciji. Njegovo ime je Bruno Novotny i član je Triatlon kluba RAB, a razlog zbog kojeg o njemu danas pišemo, nije samo izvrstan rezultat u duatlonu, već širok spektar aktivnosti kojima doista može biti primjer mnogima.

 

Zanimale su nas ipak najsvježije sportske informacije pa smo ga po završetku regionalne duatlon lige održane u Kostreni upitali o njegovom dojmu, evo što nam je Bruno kazao:

- Naravno, zadovoljan sam postignutim rezultatima, s obzirom da je ovo bilo prvo natjecanje otkako treniram triatlon. Nakon održana 4 kola osvojio sam 1. mjesto u juniorskoj konkurenciji. U sva 4 kola bio sam 1. među juniorima, u 1. i 3. kolu sam osvojio 2. mjesto u sveukupnoj konkurenciji, dok sam u 2. i 4. kolu osvojio 3. mjesto. Pogledavši rezultate najviše me obradovalo što sam gotovo uvijek bio najbrži na biciklističkom dijelu natjecanja, dok na trčanju još valja poraditi. Naravno, nije sve samo u natjecanju jer sam, kroz ovo malo sudjelovanja u ligi, već stekao neke nove prijatelje i poznanstva. Dakako, radujem se novim natjecanjima i izazovima.

Bruno, skroman kakav je, nije nam se pohvalio time da ga njegovi sveukupni rezultati, komparirani s ostalim rezultatima duatlonaca u čitavoj Hrvatskoj, svrstavaju među najuspješnije sportaše u tom sportu u državi.

 

 

A da naš Bruno, koji je trenutno učenik 3. godine gimnazije na Rabu, ne oskudijeva s izazovima u životu, dovoljno govori podatak da je uz triatlonsko-duatlonski angažman u Triatlon klubu RAB još i član Jedriličarskog kluba RAB, da je kao rukometaš RK RABA prošle dvije sezone igrao na posudbi za RK CRIKVENICU, da volontira u Udruzi za djecu i mlade KOCKA gdje se osobito iskazao u radionici penjanja po stijeni, da je bio i u „posadi“ glumačkog vremeplova dramske radionice FEDOR, a aktivan je sa svojom gitarom u čak dva crkvena zbora mladih, u banjolskoj i rapskoj župi. Bruno k tome volontira u školi pomažući učeniku s posebnim potrebama, veliki je putnik i trenutno se nalazi u Italiji sa svojim razredom.

Mi mu samo možemo čestitati na sjajnom sportskom uspjehu, ali mu skidamo kapu i za sve ono što već u ovoj životnoj dobi čini na dobrobit mnogih u sredini u kojoj živi. Bravo Bruno!

 

Pročitano 2711 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1