logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 20 Travanj 2018 07:32

O novim izazovima nove Uprave NK RABA za Rab Danas govori predsjednik kluba Damir Mlacović - Bolero

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
O novim izazovima nove Uprave NK RABA za Rab Danas govori predsjednik kluba Damir Mlacović - Bolero Foto: Hrvoje Hodak

U prosincu 2017., na godišnjoj skupštini Nogometnog kluba RAB, za novog je predsjednika kluba izabran Damir Mlacović - Bolero, nakon što je dotadašnji predsjednik Đulijano Faflja iz osobnih razloga dao ostavku na tu funkciju. Novi predsjednik tom se prigodom i u svoje, i u ime kluba, zahvalio dotadašnjem predsjedniku i članovima Uprave kluba na velikim naporima koje su uložili ne bi li tako doprinijeli opstanku NK RABA, posebice zbog loše i složene financijske situacije u kojoj su zatekli Klub prilikom preuzimanja. Novu Upravu sada očekuju neki novi izazovi, planira se kvalitetno uređenje travnjaka, intenzivniji rad škole nogometa, stručna suradnja s NK Hajdukom, a HNK Rijeka već je omogućila rapskim juniorima da na pomoćnom stadionu na Rujevici odigravaju svoje domaćinske susrete. O svemu tome porazgovarali smo s novim predsjednikom NK Raba.

 

Postavljanjem umjetne trave na igralištu, uređenjem igrališta za male sportove, zajedno sa sportskom dvoranom i open fitnessom, otok Rab bi imao jedan cjeloviti sportski kompleks, koji bi mogao privući okolne sportske klubove za organiziranje priprema, što bi moglo predstavljati dodatnu ponudu otoka Raba, te bi u suradnji s našim turističkim djelatnicima, moglo rezultirati produženjem turističke sezone na otoku.

Na održanoj skupštini oformljena je nova Uprava NK RABA, koju pored novoizabranog predsjednika Damira Mlacovića, čine još i Zoran Dumenčić na mjestu dopredsjednika, Valter Stojnšek kao tajnik, te članovi Uprave: Tomislav Ivić, Dražen Karavlah, Srećko Jurić, Franjo Kordić, Klaudijo Kordić, Marinko Beg, Darko Dumičić, Kristijan Hunček i Marko Dumičić.

 

  •  Zanimalo nas je na početku ovog razgovora s novim predsjednikom kluba Damirom Mlacovićem, kako je organiziran NK RAB u aktualnoj natjecateljskoj sezoni i koji su kratkoročni ciljevi nove Uprave kluba. Evo što nam je odgovorio:

- Od osnivanja NK RABA po prvi puta imamo četiri natjecateljske selekcije: seniore, juniore, mlađe pionire i starije pionire, te organiziranu školu nogometa, s ciljem usmjeravanja što većeg broja djece u bavljenje sportom. Ujedno nam je želja i cilj uključenje što većeg broja iskusnijih igrača i trenera u rad kluba, te njihovo usavršavanje, odnosno školovanje, u skladu sa standardima HNS-a.

 

 Predsjednik NK RABA Damir Mlacović u klupskim prostorijama

 

U okviru suradnje, treneri NK RABA, pristupiti će školi trenera u organizaciji NK HAJDUKA, čime će se doprinijet stručnijem i kvalitetnijem pristupu i vođenju kluba.

  • Veliki je akcent stavljen na one najmlađe, izvrsnim pionirima NK Raba priuštili ste nove ligaške izazove? 

- Tako je, nakon dužeg perioda u kojem su naši pioniri ostvarivali odlične rezultate, izborili smo se da pioniri pređu u viši rang i da se natječu s kvalitetnijim klubovima višeg ranga na nivou seniora. Ujedno je formirana i ekipa mlađih pionira koja se uspješno natječe u svojoj ligi.

 

 Prema mišljenju Primorsko goranskog saveza NK RAB ima najbolje uređene i održavane svlačionice

 

 Zahvaljujući dogovoru s HNK Rijekom rapski juniori, od kojih se dobar dio školuje u Rijeci, sada mogu svoje domaćinske susrete odigravati i na Rujevici.

  • NK RAB je u protekle dvije godine uložio znatna novčana sredstva u rekonstrukciju i uređenje svlačionica i igrališta kluba, pa ste tako od Primorsko-goranskog saveza dobili i pohvalu za najbolje uređene i održavane svlačionice, no "travnjak" je na "Blatu" uvijek bio najveći problem?

- Da, pohvala nam je samo još dodatna motivacija u nastojanju da u narednom razdoblju, u suradnji s Gradom Rabom, Primorsko-goranskim savezom, Županijskim savezom, te svima onima koji na bilo koji način žele pomoći klubu, osiguramo umjetnu travu na igralištu. Time bismo omogućili prije svega redovito održavanje treninga, neovisno od vremenskih prilika. Ujedno, uzevši u obzir da klub nema pomoćno igralište na kojem bi se održavali treninzi, vrlo je teško održavati sadašnje igralište u stanju adekvatnom za odigravanje utakmica, te bi time bilo riješeno i to pitanje.

Postavljanjem umjetne trave na igralištu, uređenjem igrališta za male sportove, zajedno sa sportskom dvoranom i open fitnessom, otok Rab bi imao jedan cjeloviti sportski kompleks, koji bi mogao privući okolne sportske klubove za organiziranje priprema, što bi moglo predstavljati dodatnu ponudu otoka Raba, te bi u suradnji s našim turističkim djelatnicima, moglo rezultirati produženjem turističke sezone na otoku.

 

  • U dogovoru s HNK Rijekom našli ste zgodno riješenje za problem odigravanja domaćinskih juniorskih susreta na Rujevici. Naime znatan broj rapskih juniora školuje se u Rijeci.

- Smatram potrebnim zahvaliti HNK RIJECI i njihovom predsjedniku g. Damiru Miškoviću, na pomoći i susretljivosti, s obzirom da su NK RABU ustupili svoje pomoćno igralište na Rujevici radi odigravanja utakmica kojih smo domaćini, što je nama uistinu od velike pomoći.

 

 Juniorska selekcija NK Raba domaće utakmice može odigravati i na Rujevici

 

  • Stručna pomoć i suradnja s NK HAJDUKOM uskoro će biti definirana i ugovorom

- Tako je, već je dogovorena suradnja NK RABA sa NK HAJDUKOM te će u kraćem vremenskom periodu biti potpisan i ugovor o međusobnoj suradnji, što smatramo izuzetno bitnim za daljnje napredovanje našeg kluba. U okviru suradnje, treneri NK RABA pristupit će školi trenera u organizaciji NK HAJDUKA, čime će se doprinijet stručnijem i kvalitetnijem pristupu i vođenju kluba.

 

Seniori NK Raba pri vrhu ljestvice 1. ŽNL

Pročitano 2751 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1