Home Sport RK RAB – Završnica državnog rukometnog prvenstva kao plod višegodišnjeg rada

RK RAB – Završnica državnog rukometnog prvenstva kao plod višegodišnjeg rada

0
RK RAB – Završnica državnog rukometnog prvenstva kao plod višegodišnjeg rada

Foto: Foto: Jasna Dumičić

{gallery}Rukomet PH Imag 2018{/gallery} 

 

Rab danas oglas

Igralo se prvo po skupinama i od 5 ekipa u svojoj skupini naše rukometašice su završile na 3. mjestu upisavši 2 pobjede i poraza. U utakmici za četvrtfinale potom su izgubile od Darde, koja je na kraju završila na 2. mjestu.

Uslijedilo je razigravanje za poziciju od 9. – 12. mjesta. U tom dijelu je i odigrana najneizvjesnija utakmica protiv Radnika iz Križevaca. Nakon vodstva rukometašica RK Raba 7:6, Križevčanke su okrenule rezultat i samo 25 sekundi prija kraja povele 8:7. Trener RK Raba zvao je time out nakon kojeg s otprilike 14 metara Mirna Brusić zabija u rašlje pravi euro gol i tako dovodi djevojčice do penala u kojima su djevojčice RK Raba bile preciznije, a njihove golmanice na nivou obranivši 3 od 5 penala.

Izgubivši posljednju utakmicu protiv Bjelovara, djevojčice su na kraju završile na izvrsnom 10. mjestu, ostavivši iza sebe rukometašice iz Splita, Osijeka, Karlovca i drugih većih gradova. Važno je napomenuti kako su sve naše djevojčice koje su sudjelovale u završnici dobile priliku igrati i tako osjetiti teren na jednom tako velikom natjecanju.

 

Naša Mirna Brusić s 40 golova najbolja strijelkinja prvevstva

Sve ekipe su na kraju gledale utakmice za 3. i 1. mjesto, a prvakinje su postale djevojčice RK Lokomotive iz Zagreba. ŽRK Darda zauzela je 2, a RK Podravka 3. mjesto. Nakon proglašenja najboljih ekipa proglašena je i najbolja sedmorka prema mišljenju samih trenera te najbolje pojedinke gdje nas posebno raduje proglašenje najbolje strijelkinje prvenstva s čak 40 golova – naše Mirne Brusić. Završnica je rezultirala i novim prijateljstvima, a posebno se naše rukometašice mogu pohvaliti pravim sportskim i srčanim navijanjem za druge ekipe svih dana natjecanja.

 

Detaljnije se rezultati mogu vidjeti na stranicama HRS-a.

 

Pred djevojčicama je još poluzavršnica državnog školskog prvenstva u Sv. Ivanu Zelini gdje im želimo puno uspjeha i plasman prema završnici, a svim curicama i njihovim trenerima Ines Dumičić i Marinu Ribariću iskrene čestitke i sve pohvale za ovaj izvrstan uspjeh!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime