Home Sport Pobjedom Hrvatske futsal vrste nad San Marinom počeo turnir prijateljstva na Rabu

Pobjedom Hrvatske futsal vrste nad San Marinom počeo turnir prijateljstva na Rabu

0
Pobjedom Hrvatske futsal vrste nad San Marinom počeo turnir prijateljstva na Rabu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

S obzirom da se turnir odvija u posebnom ozračju Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ali i velike obljetnice proslave polustoljetnog prijateljstva dvaju gradova Raba i San Marina, gradonačelnik Raba najprije je zahvalio dragim gostima na dolasku na ovaj turnir, posebno se osvrnuvši na dugu povijest prijateljstva Rabljana i Sanmarinaca koja je, baš kao što to i biva među pravim prijateljima, jačana u najtežim trenucima.

Rab danas oglas

 

U ime Nogometnog saveza San Marina na primanju u vijećnici bila su gospoda Stefano Bevittori, Michele Raschi i Salvatore Galli, dok su delegaciju HNS-a činili Boris Durlen – član komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, Mato Stanković – izbornik Hrvatske malonogometne reprezentacije i Kresimir Kolić – lijecnik Hrvatske reprezentacije.

Predstavnici San Marina kazali su kako je ovo njihov prvi dolazak na rodni otok Svetog Marina, te da se osjećaju doista posebno u ozračju 50. obljetnice bratimljenja. Prenijeli su gradonačelniku Raba pozdrave predsjednika svojeg Saveza i zahvalili domaćinima na pozivu i ukazanoj prilici za vrhunsko sportsko druženje na Rabu.

 

Davor Šuker zahvalio Rabljanima na organizaciji turnira

Gospodin Boris Durlen posebno se zahvalio Rabu i Rabljanima u ime predsjednika HNS-a Davora Šukera. – Grad Rab, kazao je Durlen, posljednjih godina postaje sve značajnije mjesto na karti futsala u Hrvatskoj, ali sada, ovim turnirom, postaje i mjesto u kojem se odigravaju međunarodne reprezentativne utakmice što sigurno pridonosi popularizaciji ovog sporta, ali i samog Grada Raba u europskim razmjerima. Izrazivši nadu da će vrijeme odigravanja ovih utakmica na Rabu postati tradicija, posebno je pohvalio i nogometne prijatelje iz San Marina koji su uspjeli stvoriti respektabilnu futsal reprezentaciju koja će u vrlo kratko vremenu početi ostvarivati značajnije rezultate. Uslijedila je srdačna razmjena prigodnih poklona i zajednička šetnja povijesnom jezgrom grada Raba.

 

Aplauzi za Starije pionire NK RABA

Početak turnira iskorišten je i za posebne čestitke i predstavljanje STARIJIH PIONIRA NK Raba koji su ovogodišnji prvaci 1. Omladinske lige. Naime, nakon jesenskog dijela prvenstva i trećeg mjesta, tijekom proljetnog dijela prvenstva izgubili su samo dva boda na gostovanju u Rijeci kod NK Grbci 2000, a sve ostale susrete riješili su u svoju korist. Imaju i najboljeg strijelca lige Nikolu Macolića koji je sezonu završio s 27 postignutih zgoditaka.

Prije samog susreta, nakon intoniranja nacionalnih himni, odana je minuta šutnje bivšem hrvatskom futsal reprezentativcu i treneru kadeta Futsal Dinama Matiji Caparu i igraču Oskaru Kadrnki, koji su početkom lipnja poginuli u teškoj prometnoj nesereći na autocesti A1 kod Jatrebarskog.

 

HRVATSKA – SAN MARINO 8:0 (3:0)

U prvih 20 minuta susreta San Marino je uspješno odolijevao napadima naše reprezentacije. Nakon ranog vodstva golom Postružina u 4. minuti, rezultat se dugo nije mijenjao ponajviše zahvaljujući raspoloženom Cecchettiju na golu San Marina. Tek u završnici prvog poluvremena golovima Đuraša i Horvata prelomili su susret. U uvodnih 5 minuti nastavka triput se trese mreža gostiju (Marić, Marinović, Suton), te je bilo jasno kako će naša pomlađena vrsta ostvariti uvjerljivu pobjedu. Do kraja su Perić i Sekulić zabili i zaokružili konačan omjer na visokih 8:0! Bila je to izvrsna uvertira za večerašnji ogled s reprezentacijom Češke čiji su igrači i stožer pratili prvo poluvrijeme ovog susreta.

 

  • HRVATSKA: Pave Mudronja, Filip Kosor, Josip Jurlina, Alen Marić, Maro Đuraš, Kristijan Postružin, Dario Marinović, Luka Perić, Luka Suton, Kristian Čekol, Matej Horvat, Antonio Sekulić, Marko Vuković, Zoran Primić, trener: Mato Stanković
  • SAN MARINO: Elia Cacchetti, Francesco Gatti, Michele Moretti, Mattia Gasadei, Gabriele Borasco, Francesco Stolfi, Thomas Felici, Alex Mattioli, Fabio Gasperoni, Fabio Belloni, Danilo Busignani, Umberto Lonfernini, Andrea Ercolani, trener: Roberto Osimani
  • STRIJELCI: 1:0 Postružin (4′), 2:0 Đuraš (19′), 3:0 Horvat (19′), 4:0 Marić (21′), 5:0 Marinović (23′), 6:0 Suton (25′), 7:0 Perić (34′), 8:0 Sekulić (38′)

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime