logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 16 Studeni 2018 12:53

Tenis klub Rab u neizvjesnoj završnici obranio naslov prvaka

Napisao/la Vili Liović
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Tenis klub Rab u neizvjesnoj završnici obranio naslov prvaka Ekipa Tenis kluba Rab

U subotu, 10. studenog 2018. na teniskim terenima Valmar Collection Imperial hotel odigran je finalni meč završnog razigravanja regionalnih liga Hrvatske, natjecanja u organizaciju Hrvatske unije tenisača koje su izborile ekipe TK Rab i TK Pećine iz Rijeke.

 

U rijetko viđenoj i do kraja neizvjesnoj završnici TK Rab je ostvario pobjedu te time obranio prošlogodišnji naslov ukupnim rezultatom 4:3.

 

Iako tenis partcipira kao individualan sport u momčadskim natjecanjima, igra parova često odlučuje pobjednika. Ovo pravilo se u potpunosti potvrdilo u subotnjem meču. Naime, nakon pojedinačnih susreta TK Rab je gubio 2:3 i tada TK Pećine izvodi taktički potez te igrača za kojeg se smatralo da će igrati u mlađem paru postavlja u stariji te uvodi novog u mlađi. Situacija je naizgled idealna za ekipu TK Pećina kojima treba još samo jedna pobjeda. Međutim, to je bio početak prave teniske „drame“ u kojoj na kraju TK Rab s obje pobjede ostvaruje preokret i pobjeđuje.

 

Izjednačenost obiju ekipa komentirao je Ivan Blažević, predsjednik TK Pećina, ustvrdivši da je u čak pet od sedam mečeva odlučivao produženi tie-break.

 

Igralo se pet pojedinačnih mečeva gdje su igrači bili raspoređeni po starosnim kategorijama te dva meča parova, u mlađoj i starijoj kategoriji. Prema propozicijama pobjednik je onaj koji osvoji dva seta, a ukoliko je rezultat 1:1, umjesto trećeg seta igra se produženi tie-break do osvojenih 10 poena.

 

Robert Jarni za TK Rab u vatrenoj završnici parova

U jednom od parova koji su donijeli preokret na stranu tenisača Raba, igrao je i naš proslavljeni nogometni reprezentativac Robert Jarni. Naime, Jarni je prije nekoliko godina, kada je s mladom ekipom Hajduka sudjelovao na Kvarnerskoj rivijeri, i to u skupini koja je razigravala na Rabu, poželio malo zaigrati tenis. S druige strane mreže našao se rapski teniski veteran Duje Ševerdija i tako je krenulo Jarnijevo prijateljstvo s tenisačima Raba koje eto traje do današnjih dana. Jarni je najprije s verlikim uspjehom sudjelovao na rapskom Sun Adria Cupu, a onda je, na molbu Rabljana, drage volje pristao nastupati za Teniski klub Rab na ekipnom Prvenstvu Hrvatske.

 

Evo i rezultata:

  • Sandro Šanić, Rab - Duško Jaković, Pećine 6:4, 6:2
  • Duje Ševerdija, Rab - Davor Kostelić, Pećine 6:4, 3:6, 9:11
  • Marko Prša, Rab - Vlado Turajlić, Pećine 6:7, 6:2, 4:10
  • Ivica Gulić, Rab - Sanjin Mičetić, Pećine 1:6, 1:6
  • Ivan Domazet, Rab - Žarko Čop, Pećine 6:4, 3:6, 10:6
  • Robert Jarni-Ivan Domazet, Rab - Vlado Turajlić-Duško Jaković, Pećine 2:6, 7:6, 10:2
  • Marin Lazarić-Marko Prša, Rab - Branko Marović-Sanjin Mičetić 6:3, 5:7, 10:3

 

 

Pročitano 3255 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1