Home Sport Težak poraz MNK Raba u Otočcu ponajviše zahvaljujući izostanku domaćinskog fair-playa

Težak poraz MNK Raba u Otočcu ponajviše zahvaljujući izostanku domaćinskog fair-playa

0
Težak poraz MNK Raba u Otočcu ponajviše zahvaljujući izostanku domaćinskog fair-playa

Foto: RabDanas

 

Budući da velika većina igrača igra u oba kluba, MNK Rab na put je krenuo sa samo 5 igrača i praktički otišao odigrati utakmicu tek da izbjegne kažnjavanje i oduzimanje bodova zbog neodlaska.

Rab danas oglas

 

Teško da se s tako malim brojem igrača mogao očekivati i bolji rezultat. Sam početak utakmice ipak su bolje otvorili gosti kada je za malo kratak na drugoj vratnici ostao Pičuljan na ubacivanje Ribarića, da bi potom Ivče iz prekida pogodio vratnicu.
Do 9. minute utakmice mreže su mirovale kada Ostović pogađa za 1:0 da bi samo minutu kasnije Eldić zabio dva zgoditka i povećao prednost na 3:0.

 

Nakon toga slijedi period bolje igre gostiju koji u 17. minuti preko Ivča smanjuju rezultat na 3:1. Kada su svi mislili da će se s tim rezultatom otići na odmor u posljednje dvije minute Jurković i Ostović postižu pogotke za 5:1 i konačni rezultat prvog poluvremena.

 

Odmah početkom drugog dijela domaćini su postigli pogodak za 6:1 kada najbolji pojedinac utakmice Eldić postiže pogodak. Gosti su nakon toga imali nekoliko solidnih prilika, ali iste nisu iskoristili. Pred sam kraj utakmice, kada vidno umorni gosti, više nisu bili u mogućnosti pružiti adekvatan otpor, domaćin je postigao još četiri pogotka i to u 32., 33., 37. i 38. minuti postavivši konačni rezultat 10:1.

 

Ostaje žal što se MNK Rab nije mogao suprotstaviti u svom najboljem sastavu, ali domaćinu je očigledno bio prevelik zov borbe za vrh tablice pa je pribjegao i ovakvom načinu zakazivanja utakmice, koji je u skladu sa propozicijama natjecanja, ali bi ga teško mogli svrstati u kategoriju fair-playa.

 

Na kraju treba skinuti kapu do poda igračima MNK Raba koji su iskazali privrženost klubu i hrabrost da se u takom malom broju upute na ovo teško gostovanje.

 

 

U subotu Rabljanima u goste dolazi trećeplasirani MNK Novi Marof

 

Međutim, treba se okrenuti novim izazovima, a prvi slijedi već u subotu 01. prosinca 2018. godine kada MNK Rab na svom parketu dočekuje MNK Novi Marof.

 

MNK Novi Marof je trenutno trećeplasirana ekipa prvenstva i posljednja tri kola ne znaju za poraz. Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi koja na Rab zasigurno dolazi po tri boda kako bi zadržali treću poziciju. Prošlogodišnje natjecanje MNK Rab okrunio je s dvije pobjede protiv MNK Novog Marofa, a da li će domaćini i dalje održati tradiciju ili će gosti nastaviti ovogodišnji pozitivan niz vidjeti ćemo u subotu u 18 sati.

 

Pozivamo sve navijače da svojim dolaskom i navijanjem budu šesti igrač Rabljana, te im pomognu u osvajanju nova tri boda u posljednoj domaćoj utakmici ovog dijela sezone.

 

LJESTVICA

1. MNK Futsal Pula 5 +16 13

2. MNK Otočac 5 +18 11

3. MNK Novi Marof 5 -2 9

4. MNK Petrinjčica 5 +3 8

5. MNK Bjelovar 5 +4 7

6. MNK Rab 5 -5 6

7. Malonogometni klub Zagreb 92 5 -12 1

8. MNK Siscia-Sisak 5 -22 1

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime