Home Sport Prijam za viceprvakinju Europe u kickboxingu Magdalenu Staničić

Prijam za viceprvakinju Europe u kickboxingu Magdalenu Staničić

0
Prijam za viceprvakinju Europe u kickboxingu Magdalenu Staničić

Foto: Foto: Ivica Hodak

Magdalena, koja je inače aktualna državna prvakinja, ovaj je veliki sportski uspjeh – drugo mjesto u Europi – ostvarila na WAKO Europsko prvenstvu za kadete i juniore u ringovnim i disciplinama na tatamiju koje je, uz sudjelovanje natjecatelja iz 36 europskih država, održano tijekom kolovoza u španjolskom San Sebastianu. Magdalena je zaustavljena tek u finalu kategroije iznad 70 kg.

Na upit gradonačelnika Grgurića Magdalena je odgovorila da se ovim sportom bavi nepune dvije godine, a prije kickboxinga trenirala je rukomet.

Rab danas oglas

– Iako se nismo u stanju odazvati svim pozivima za natjecanja u zemlji i izvan nje, rekao je Magdalenin trener Nenad Trapp gradonačelniku Nikolu Grgurića i pročelniku Zvonku Puljar Matiću, u tijeku su intenzivne pripreme za „Croatia Open“, natjecanje koje će se u prosincu održati u Zagrebu. Za nastupe na natjecanjima u ovom sportu, dodao je Trapp, potrebno se maksimalno fizički pripremiti, ne samo radi postizanja dobrih rezultata, već i zbog izbjegavanja težih povreda. Riječ je, naime, o vrlo zahtjevnom sportu u kojem su, bez obzira na korištenje zaštitnih rukavica od 10 unci, vrlo česti nokauti.

Gradonačelnik je uputio Magdaleni i njezinom treneru iskrene čestitke na postignutom uspjehu, zaželjevši mladoj rapskoj sportašici daljnju uspješnu karijeru i još mnogo sličnih primanja u Gradu nakon ostvarenja novih vrhunskih rezultata.

– I ovo je lijep primjer sportskog uspjeha koji ukazuje da pri izradi prijedloga rebalansa Proračuna Grada Raba, koji je upravo u tijeku, moramo dužnu pažnju posvetiti osigranju dostatnih sredstava za potrebe sporta na otoku, dodao je Grgurić.

Na kraju prijma, trener Nenad Trapp je gradonačelniku Grguriću predao Zhavalnicu Kickboxing kluba Sport Life – Rab, za razumijevanje i donaciju kojom im je Grad Rab omogućio odlazak na Europsko prvenstvo u Španjolsku, dok je gradonačelnik, u skladu s Pravilnikom Grada Raba, mladoj rapskoj sportašici uručio, kako je napomenuo, skromnu novčanu nagradu za izniman sportski rezultat.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime