Home Sport Triatlonke i triatlonci TK Rab s izvrsnim rezultatima krenuli u nastavak natjecateljske sezone

Triatlonke i triatlonci TK Rab s izvrsnim rezultatima krenuli u nastavak natjecateljske sezone

0
Triatlonke i triatlonci TK Rab s izvrsnim rezultatima krenuli u nastavak natjecateljske sezone

Foto: Foto: TK Rab

 

Nenad Šimičić je u srijedu 14. 8. nastupio na zahtjevnoj trail utrci Starigrad – Veliko Rujno dugoj 13.6km od razine mora do 920m nadmorske visine. Neno je dionicu istrčao za 1 sat  i 32 minute, te time osvojio 3.mjesto u kategoriji M55. Dan kasnije 15. 8., na blagdan Velike Gospe, Boris Belamarić i Nenad Šimičić nastupili su na 109. Plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica. Obojica su isplivali dionicu od 3500m. Boris za 1 sat i 3 minute, a Nenad za 1h i 6 minuta.

Rab danas oglas

 

Dora Debelić druga u ukupnom poretku Alpe Adria Triatlon kupa

Daljnje natjecanje rapski triatlonci nastavili su utrkama Alpe Adria Triatlon kupa točnije sa sedmim, pretposljednjim kolom koje se održalo 17. 8. u austrijskom Kraigersee-u. Članice TK Rab: Dora Debelić, Doris Kurelić i Petra Macolić u pratnji trenerice Ive Kurelić nastupile su u utci akvatlona (300m plivanje/2000m trčanje) te su u međunarodnoj konkurenciji zauzele 10. (Dora), 11. (Doris) i 12. (Petra) mjesto. U ukupnom poretku Alpe Adria Triatlon kupa Dora Debelić nalazi se na izvrsnom 2. mjestu s 11 bodova zaostatka za vodećom Austrijankom, Doris Kurelić je 4. sa 10 bodova zaostatka za trećeplasiranom, Petra Macolić je 5., a Nika Šerkinić 9.. Posljednje kolo AATC održat će se 7. rujna u slovenskom Bledu.

 

Doris Kurelić prva u kategoriji U15 u Splitu na 21. Marjanskom điru

Proteklog vikenda, točnije u subotu 24. kolovoza, na rasporedu je bila utrka Hrvatskog triatlon Kupa na splitskom Marjanu – 21. Marjanski đir. Rabljanke Doris Kurelić i Petra Macolić nastupile su u supersprint triatlonu, a Dora Debelić nažalost nije mogla nastupiti zbog ozljede. Zajednički start svih natjecatelja bio je u 10:30h iz uvale Bene. Nakon 375m plivanja uslijedila je kružna biciklistička dionica Marjanom u dužini 8km te za kraj 2,5km trčanja na ugodnih 30+ stupnjeva. Doris je isplivala kao 4. u ženskoj konkurenciji, na trčanje nakon bicikla je krenula kao 3., te je dobro odrađenim trkačkim dijelom nadoknadila zaostatak za vodećima i osvojila 1. mjesto u ženskoj konkurenciji i u kategoriji U15 ispred Tie Kinkele (TK Matulji) i Roze Šporćić (TK Maksimir). Petra je ostvarila 5. mjesto u ukupnom poretku i 4. u kategoriji U15.

Istoga dana ostali članovi Triatlon kluba Rab sudjelovali su na 9. rapskom humanitarnom plivačkom maratonu osoba s invaliditetom “Srcem protiv barijera” na Vodenči u Barbatu.

 

Treninzi u sklopu triatlon kampa u Dugoj Uvali

Od 29.8. do 1.9. članovi TK Rab i trenerica Iva Kurelić trenirati će u Dugoj Uvali i izmjenjivati iskustva s kolegama iz PGŽ i Istarske Županije u sklopu triatlon kampa Primorsko-goranske i Istarske Županije.

 

Preostale utrke Hrvatskog triatlon kupa: 14. rujna Zagreb i 19. listopada Vir.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime