Home Sport MNK Rab rezultatom 4:3 (1:0) pobijedio jesenskog prvaka MNK Jesenje

MNK Rab rezultatom 4:3 (1:0) pobijedio jesenskog prvaka MNK Jesenje

0
MNK Rab rezultatom 4:3 (1:0) pobijedio jesenskog prvaka MNK Jesenje

Foto: RabDanas

 

Rab slovi kao jedno od težih gostovanja, u što su se u jesenskom dijelu prvenstva mogli uvjeriti i trenutni lideri MNK Novi Marof koji je u toj utakmici izborio remi.

Rab danas oglas

Nakon jako loše odigrane domaće utamice protiv Otočca domaćini nisu imali pravo na novo opuštanje te se od samog početka vidjelo da se scenarij kao protiv Otočca neće ponoviti.

 

Od samog starta Rabljani su krenuli agresivnije i brže te su svojom požrtvovnom igrom u obrani i dobro odigranim protunapadima stvarali probleme za obranu gostiju. Nakon jednog takvog kontranapada domaći su poveli, kada je Mijić pobjegao obrani gostiju te iz kosa pogodio „malu mrežicu“ za 1:0. Bila je to 15. minuta.

Posljednjih 5 minuta prvog poluvremena gosti su ubacili u brzinu više te stalnim pritiskom na obranu domaćih pokušavali izjednačiti. Kada bi i uspjeli probiti zadnju liniju obrane nisu uspijevali naći rješenje za odlično raspoloženog vratara domaćina Hrvoja Grgurića koji je sačuvao svoju mrežu do kraja prvog poluvremena.

 

Bez opuštanja u drugom poluvremenu

Drugi dio imali smo priliku gledati isti scenarij, požrtvovnu i brzu igru domaćina koji je nakon svega dvije minute drugog dijela preko Ivča povisio rezultat na 2:0. Bila je vidljiva nervoza gostiju koji su se odlučili zaigrati presing. Domaćini su odolijevali pritisku ali u 25. minuti nakon jednog lošeg vraćanja u obranu domaćini primaju pogodak kada je precizan bio gostujući igrač Artić.

Slijedi period igre kada domaćini u samo tri minute čine tri prekršaja te u 28. minuti imaju ukupno 5 prekršaja i ulaze u bonus. Samo po sebi značilo je da domaćini više neće moći igrati agresivno i da će morati igrati opreznije. To su osjetili gosti te su počeli igrati otvorenije. Ipak Rabljani su u 31. minuti izborili slobodan udarac sa 10-ak metara. Najbolji strijelac domaćina Ivče, ne propušta takve prilike i snažnim i preciznim udarcem pogađa pored nemoćnog Končevskog za povečanje vodstva 3:1.

Gosti potom ulaze u potpuni rizik te igraju golmana igrača kako bi se vratili u igru. Prilikom jednog izlaska iz obrane domaćini ih igranjem presinga prisiljavaju na grešku vraćanja lopte vrataru, nakon čega suci opravdano dosuđuju neizravni udarac za domaćina. Kao naručeno za Ivča i njegovu ljevicu. Nakon kratkog dodavanja Ivče ponovo jakim i preciznim udarcem para mrežu gostiju za 4:1 te postiže svoj treći pogodak na utakmici.

 

Vratarske bravure Grgurića i hattrick Ivča

Činilo se tada da je utakmica riješena. Međutim poučeni dosadašnjim iskustvima nismo mogli sa sigurnošću reći da je kraj. Posljednjih 5 minuta utakmice to je i pokazalo. Gosti su nastavili sa golmanom igračem a njihova lopta postala je brža a akcije uigranije. Redali su prilike pred golom domaćina. Opet se iskazao odlični Grgurić koji je obranio nekoliko odličnih prilika gostiju te dokazao kako proživljava svoju drugu vratarsku mladost. Međutim niti on nije mogao sve obraniti pa su gosti, nakon lošeg zatvaranja druge stative od strane domaćina, u 36. minuti preko Levaka smanjili na 4:2. U nekoliko navrata domaćini su uspjeli nakon oduzimanja lopte krenuti u napad na nepostavljenu obranu i prazan gol gostiju, ali nisu uspjeli postići pogodak. Najbliži tomu bio je Subašić koji je nakon dolaska do protivničkog šesterca lošim pokušajem loba promašio izglednu priliku.

U posljednjoj minuti gosti odigravaju još jednu dobru akciju sa golmanom igračem. Rabljani opet ne pokrivaju drugu stativu te gosti smanjuju zaostatak na 4:3. Ovj put precizan je bio Bjelčić. Ipak domaćini su do kraja izdržali i zasluženo osvojili tri nova boda. Pobjeda je to svih igrača koji su u ovoj utakmici pokazali zajedništvo i požrtvovnost te razveselili brojne navijače koji su ih bodrili tijekom cijele utamice. 

 

Gosti su ovim porazom uvelike ugrozili svoju ambiciju osvajanja prvog mjesta budući da zaostaju 5 bodova za liderom Novim Marofom. Međutim puno je bodova u igri i još ništa nije gotovo.

 

Rabljani u slijedećem kolu gostuju upravo kod lidera Novog Marofa ali na gostovanje idu bez nekoliko kartoniranih grača. Usprkos tomu nadamo se da će pružiti dobar otpor domaćinu. Do tada ostaje nam za vidjeti dali otočani mogu dodatno zakomplicirati ionako neizvjesnu borbu za prvaka.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime