Home Sport Rapske karatističke pripreme za Europsko prvenstvo u Finskoj

Rapske karatističke pripreme za Europsko prvenstvo u Finskoj

0
Rapske karatističke pripreme za Europsko prvenstvo u Finskoj

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Naši dečki; Dorian Fafanđel, Damjan Bravarić Ćilo i Antonio Matušan, aktualni su ekipni prvaci države u juniorskoj kategoriji, ali su ove godine uzeli i broncu na seniorskom prvenstvu. Nadolazeći vikend bio je rezerviran za reprezentativne priprema, no one su ipak odgođene jer će se idućeg tjedna održati izborni turnir na kojem će se vidjeti tko su putnici na Europsko prvenstvo. Sudeći po svim rezultatima i traženim parametrima uvjereni smo da bi to trebali biti upravo ovi naši momci.

Rab danas oglas

 

Ekipi KK Rab-Enpi priključio se i Nikola Parlov iz KK Omega iz Zagreba, jer Dorian Fafanđel ovoga mjeseca postaje punoljetan pa neće moći nastupiti s obzirom da s punoljetnošću ulazi u kategoriju mlađih seniora U21. To se naravno ne bi dogodilo da nije bilo pandemije jer se Europsko prvenstvo trebalo održati u veljači, ali je odgođeno za kolovoz. Na žalost, kako doznajemo od trenera Naletine, nije to jedino što su naši karatisti propustili zbog pandemije, već je izostao i odlazak na nekoliko jakih međunarodnih turnira u Europi. Momci su do sada odradili jedne pripreme u Daruvaru i jedne na Rabu, a treniralo se tri puta dnevno i to po jednom treningu čak i do 3,5 sata.

– Da, naporno je, ali bez puno rada, volje i znoja nema uspjeha. Da ne zaboravim treba tu uvijek i mala doza sreće Naime od ljeta prošle godine održavali su se treninzi i svakodnevno. Zadnjih šest mjeseci dizali smo se u 5.00 sati da bi trening počeo u 5.30h i da bi završio u 7.15h, a sve kako bi dečki mogli u školu ili na online-nastavu. Treniralo se na otvorenom i po vremenu i po nevremenu. Večernji trening odvijao se od 19.00 ili 20.00 sati do 22.00 ili 23.00 sati. Teško je bilo kada nismo mogli trenirati u kimonu u dvoranu na tatamiju, već smo treninge odrađivali odjeveni u jakne, s kapama i rukavicama. Neki su nam se čudili, a neki divili kada bi nas vidjeli tako rano ujutro ili kasno navečer, ali poslije smo ipak dobili odobrenje nadležnih za treninge u dvorani jer su dečki radom ostvarili rezultat koji ih je svrstao među one malobrojne koji bi trebali braniti boje naše države. Biti reprezentativac nešto je najljepše što se sportašu može dogoditi, jer tek kada postaneš svjestan da je na tvojem kimonu reprezentativni grb kojeg si zavrijedio nositi, osjetiš kakva je to čast, ali i ponos i obveza, kazao nam je Naletina.

 

Slijedi još jedan naporan vikend s puno sati rada, kojeg će ovi momci motivirani ciljem sa zadovoljstvom realizirati. Nadamo se da ćemo sljedeći vikend slaviti njihov plasman na Europsko prvenstvo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime