Home Sport Rastrčana subota u gradu Rabu uz jutarnju, podnevnu i večernju “pivsku” božićno-novogodišnju utrku

Rastrčana subota u gradu Rabu uz jutarnju, podnevnu i večernju “pivsku” božićno-novogodišnju utrku

0
Rastrčana subota u gradu Rabu uz jutarnju, podnevnu i večernju “pivsku” božićno-novogodišnju utrku

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Premda je rezultat doista bio u drugom planu, dječju radost pri dodjeli medalja nije bilo moguće sakriti, stoga vam donosimo i popis najuspješnijih po kategorijama:

  • Kat A (2016, 2017) – utrka na 100m – 3 natjecateljice
Rab danas oglas

Najbrža je bila Elena Đurić, a drugo i treće mjesto osvojile su blizanke Gracija i Rita Buza Vidas

 

  • Kat B (2014, 2015) – utrka na 200m – 12 natjecatelja

U kategoriji djevojčica kroz cilj je prva prošla Monika Ćopić, 2. je bila Nela Peran, a 3. Tonka Modrić. Najbrži dječak bio je Eddie Gerovac ispred Milana Mišića i Leona Ribarića.

 

 

  • Kat C (2012, 2013) – utrka na 400m bila je ujedno i najbrojnija kategorija u kojoj je nastupio 21 natjecatelj, a upravo zbog velikog broja natjecatelja djevojčice i dječaci startali su odvojeno.

Najbrža djevojčica bila je Mia Dumičić, 2. je kroz cilj prošla Viktorija Kladić, a 3. Anja Belamarić. Nakon djevojčica startali su i dječaci, prvi je kroz cilj prošao Marko Trenčev ispred Lovra Kaštelana i Nike Tkaleca.

 

  • Kat D (2010, 2011) utrka na 600m – 12 natjecatelja

Najbrža djevojčica bila je Mia Sitaš, druga je bila Lena Mišić, a 3. Ena Antić

 

  • Kat E (2008, 2009) utrka na 1000m – 2 natjecatelja

Zlatna odličja osvojili su Lara Dumičić i Nikola Gaćina

 

 

Nakon dječjih utrka koje su uz gromoglasno bodrenje pratili brojni roditelji i posjetitelji, u 12 sati startali su i malobrojni, ali zato najodvažniji odrasli natjecatelji na utrci dužine 8.640m. Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Anamarija Grgurić ispred Gabriele Blagdan Đurić i Izabel Pijaža-Mikelić. U muškoj konkurenciji najbrži je bio Aleksandar Božić ispred Valentina Grgurića.

 

Taktiziranje na pivskoj utrci

Taktički najzanimljivija bila je večernja “pivska” trkačka utrka ulicama grada Raba na kojoj je nastupilo 12 natjecatelja među kojima je bilo i pojedinaca koji doista nisu dali da im trčanje poremeti radost ispijanja pive. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Gabriela Blagdan Đurić, druga je bila Sara Krišković koja je trčala u društvu svojeg ridgebacka Kona, dok je treća na cilj stigla Sanja Kocijan. Među muškarcima najbrži, u kombiniranoj tehnici ispijanja piva nakon svakog kruga i trčanja Donjom i Srednjom ulicom, bio je Slaven Kladić, drugi je do cilja stigao Aleksandar Božić, a treći, unatoč bolovima u koljenima, Boris Belamarić.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime