Home Sport RK RAB | Slatki početak i iznenađenje za kraj prvog dijela sezone

RK RAB | Slatki početak i iznenađenje za kraj prvog dijela sezone

0
RK RAB | Slatki početak i iznenađenje za kraj prvog dijela sezone

Foto: RabDanas

 

Pripremne utakmice

Djevojčice su odigrale nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica na kojima su unatoč nedostatnom broju treninga pokazale vještinu, motivaciju i timski duh. Tako su ljetos u prijateljskom susretu protiv slovenskog rukometnog kluba iz Sežane djevojčice RK Raba 2008. i mlađe i djevojčice 2010. i mlađe upisale pobjede. Istim tempom su djevojčice 2007. početkom jeseni nastavile i na turniru u velikom rukometu „Mali medo“ u Gospiću gdje su osvojile prvo mjesto, a Teanna Halović je bila najbolja igračica i najbolji strijelac. Djevojčice 2009. i mlađe na istom turniru tjedan dana kasnije su osvojile 2. mjesto, a najbolja golmanica bila je naša Petra Lupić.

Rab danas oglas

 

Nekoliko djevojčica iz tih generacija sudjelovalo je i u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru ovo ljeto.

 

Županijska i državna liga

Djevojčice ove godine u dvije generacije igraju županijsku i Hrvatsku rukometnu ligu. Iza djevojčica je nekoliko kola, a s obzirom na epidemiološku situaciju i samoizolacije djevojčice nisu na većinu utakmica išle u punom sastavu. Djevojčice U14 u 4 kola Hrvatske rukometne lige su ostvarile 2 pobjede i 5 poraza i trenutno su 14 od 22 ekipe. Odigrano je samo jedno kolo županijske lige na koje su igračice U14 radi velikog broja samoizolacija otišle u minimalnom sastavu i izgubile utakmice protiv vodećih Liburnija – Opatije i Zameta. Djevojčice U12 su iz istog razloga odigrale samo zadnje od ukupno 3 kola Hrvatske rukometne lige. U oba susreta su djevojčice upisale pobjede i trenutno su 8 od 17 prijavljenih ekipa uz napomenu da su jedine uz Seniu odigrale samo jedno kolo. U županijskoj ligi su djevojčice U12 odigrale također samo 2 utakmice i ostvarile jednu pobjedu i jedan poraz te se nalaze na 4 mjestu od ukupno 10 ekipa.

 

Novost u ovoj godini je da se nakon svake utakmice iz svakog kluba proglašavaju najbolje igračice pa su tako iz U14 najboljim igračicama proglašavane Sindi Šimičić (1), Teanna Halović (3), Mara Profaca (2) i Dorotea Faflja (1), a kod djevojčica U12 Franka Dumičić (1) i Marta Grce (1).

 

Pojačanje u klubu

S obzirom na velik broj djece na treninzima i nedostatan broj termina radu Kluba uz Marina Ribarića i Ines Petrinić se priključio i Antonio Šimac, nekadašnji dugogodišnji igrač 1. Hrvatske rukometne lige i igrač Hrvatske muške kadetske reprezentacije 94. godište. Nadamo se da će u pojačanom sastavu treneri dodatno povećati entuzijazam i ojačati igračice, a Antoniu želimo puno uspjeha u radu Kluba te dugi ostanak na otoku Rabu!

 

Selekcija PGŽ

Iz obje generacije nekoliko igračica je pozvano na selekcijsko okupljanje perspektivnih igračica Primorsko-goranske županije. Na listi igračica 2008. i mlađe na popisu su za sada (abecednim redom) Lara Dumičić, Dorotea Faflja, Teanna Halović, Hana Peić, Mara Profaca, a 2010. i mlađe (abecednim redom) Augustina Banić, Tonka Debelić, Franka Dumičić, Tania Miletić, Lana Pahljina i Ela Tomičić.

 

Najljepše iznenađenje

Koliko god djevojčice vole treninge, putovanja i utakmice ipak je najslađe iznenađenje ove sezone bio dolazak naše reprezentativke Ane Debelić na dva treninga djevojčica. Ana je strpljivo odgovarala na njihova pitanja, dala im pokoji savjet, ukazala i na važnost dobrih ocjena u školi, a Anin dolazak se preklopio s dolaskom novih majica pa su iskoristili trenutak za zajedničko slikanje. Nakon treninga su djevojčice krenule po autograme i slikanja s Anom, a neke su istaknule kako je upravo Ana bila razlog da su se upisale na rukomet. Draga Ana, RK Rab je ponosan što si svoje prve rukometne korake napravila upravo u njihovom klubu!

 

Skupština Rukometnog kluba Rab

U velikoj gradskoj vijećnici Grada Raba je 23. prosinca 2021. održana godišnja skupština RK Raba. Skupštinu je vodio dugogodišnji predsjednik Tonči Šunjić, koji je pozdravio sve nazočne članove i predložio dnevni red, koji je jednoglasno usvojen. Iznio je financijsko izvješće 2020. i 2021., a trener Marino Ribarić izvijestio je o rezultatima 2019. – 2021. I trener i predsjednik su uz pohvale svim igračicama na angažmanu poseban ponos iskazali igračicama koje su započele s rukometom u RK Rabu, a zbog svog talenta i motivacije nastavile uspješne karijere van otoka. Među njima: Ana Debelić (Vipers Kristiansand, Norveška), Valentina Jurešić (ŽRK Dugo Selo ’55, Dugo Selo), Tina Margeta (ŽRK Zelina, Sv. Ivan Zelina), Tereza i Magdalena Grgurić (ŽRK Lokomotiva Zagreb, Zagreb), Gaia Gerovac i Mirna Brusić (RK Liburnija Opatija, Opatija) te Rebeka Lukačević (Ferrarin Milano, Italija). Osim Rebeke i Mirne sve druge igračice su nazočile Skupštini. Skupština je završila uz želju da sve aktivne igračice RK Raba ustraju i dalje u rukometu te da će im RK Rab u tome biti potpora.

 

Mini rukomet

S obzirom na epidemiološku situaciju zadnjih godinu i pola dana rukometašice mini rukometa nisu imale priliku sudjelovati na turnirima. Unatoč tome, interes među mlađom populacijom djevojčica za rukomet i dalje je velik, a s njima aktivno radi trenerica Ines Petrinić. Posebno veseli što najmlađa članica Rita Debelić ima manje od 4 godine i unatoč tome ozbiljno pristupa treningu pa straha za budućnost Kluba nema. Pred djevojčicama 2012. i mlađe je prvi turnir u mini rukometu na Kozali i želimo im puno uspjeha i lijepih uspomena!

 

Još jednom čestitke svim igračicama i trenerima na dosadašnjim uspjesima te im i u nastavku sezone želimo puno golova, dobrih obrana i čuvanje timskog duha!

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime