Home Sport Povratak djevojčica Rukometnog kluba RAB na tron | Na treningu s Anom Debelić

Povratak djevojčica Rukometnog kluba RAB na tron | Na treningu s Anom Debelić

0
Povratak djevojčica Rukometnog kluba RAB na tron | Na treningu s Anom Debelić

Foto: RabDanas

 

Hrvatska reprezentativka i europska prvakinja na treningu

Kao čestitku za to iznimno potignuće rukometašice su Anu dočekale buketom cvijeća i hrpom čokolada jer zna njezin prvi trener Marino Ribarić da Ana voli slatko.

Rab danas oglas

Vrijeme treninga su rukometašice provele u razgovoru s Anom upijajući njezina iskustva i postavljajući joj razna pitanja. Svašta su mogle saznati o Ani koja je svojom poznatom jednostavnošću, pozitivom i opuštenošću rado odgovarala na postavljena pitanja. Pričala je o svojim rukometnim klubovima, životu u Rusiji i Norveškoj, a vratila se i u djetinjstvo kada ju je upravo Marino s pozicije lijevog vanjskog prebacio na poziciju pivota. Otkrila je djevojčicama i da nije znala napraviti zvijezdu, da joj engleski nije baš išao, iako joj je to sada službeni jezik na treninzima, a djevojčice je zanimalo i kako je u srednjoj školi uskladila obveze s treninzima.

 

 

Nisu naravno izostale ni pohvale za Anine golove, jer djevojčice RK Raba redovito prate sve njene utakmice. Ana je donijela djevojčicama i upravo osvojenu zlatnu europsku medalju koju je svaka rapska rukometašica imala priliku opipati. Bilo je tu i suza djevojčica koje će napustiti RK Rab ove godine zbog odlaska u srednju školu van otoka, ali to nije pokvarilo atmosferu koja je okrunjena otvaranjem čokolada na opće veselje svih djevojčica. Rukometašice su za kraj poželjele da im se Ana priključi na barem jednom ljetnom treningu i da im zajedno s novim trenerom Antoniom Šimcem pokaže koji potez, jer je upravo i Antonio, dok je aktivno igrao rukomet, bio kružni napadač.


Prijateljski turnir u Omišlju na Krku

U subotu su djevojčice 2012. i mlađe te 2010. i mlađe sudjelovale na rukometnom turniru “Duhovski utorek”, povodom dana Općine Omišalj. Uz izgubljene dvije utakmice i dobivenu jednu utakmicu djevojčice 2012. su u mini rukometu osvojile 5. mjesto dok su djevojčice 2010. u velikom rukometu nakon uvjerljive pobjede nad Rudarom iz Labina (15:7) i Liburnijom Opatija (19:2) u zadnjoj, neizvjesnoj utakmici do samog kraja izgubile protiv domaćina RK Omišlja 12:13 te tako osvojile 2. mjesto. Nakon turnira su svi bili počašćeni pizzama i sokovima pa se i poraz vrlo brzo zaboravio, a kući su se djevojčice vratile ponosno sa srebrnim medaljama oko vrata.


Šećer (zlato) za kraj

Šećer na kraju vikenda su osigurale najmlađe djevojčice RK Raba (2014. i mlađe), koje su na jubilarnom 20. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca bez izgubljene utakmice zasluženo osvojile zlato. U finalu su igrale protiv ekipe Moslavca iz Popovače i pobijedile s rezultatom 9:3. Za najbolju igračicu te generacije proglašena je Ema Matovina, Tonka Modrić je dobila titulu najboljeg strijelca, dok je u najbolju petorku tog godišta uvrštena Maris Javoran. Veselju nije bilo kraja, a posebno se s djevojčicama veselio Marino Ribarić čiji entuzijazam ne posustaje i na čemu mu se dive brojni rukometni treneri. Ne trebamo zaboraviti da su na neki način ove djevojčice obranile titulu jer su prije korone (2019.) već spomenute djevojčice 2010. i mlađe također osvojile najsjajnije odličje na tom prestižnom natjecanju u mini rukometu.

 

 

Iako je kraj školske godine pred vratima, za djevojčice RK Raba aktivnosti još ne prestaju. Ispred starijih djevojčica su prijateljske utakmice s rukometnim klubom iz Sežane (Slovenija), koje će se održati na Rabu, djevojčice 2011. i 2012. ovaj vikend putuju na turnir u mini rukometu u Ilirsku Bistricu (Slovenija), a nekoliko se djevojčica iz generacija 2008. i 2010. sprema i na rukometni kamp u Zadru.

 

Svim trenerima RK Raba, svim rukometašicama i nagrađenim igračicama iskrene čestitke, neka ustraju u sportu i dalje te puno uspjeha na budućim natjecanjima!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime