logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Sajmom Ferien-Messe Wien u Beču, u trajanju od 16. do 19.3., sezona zimskih sajmenih aktivnosti je završila za turističke zajednice. Ovaj najveći turistički sajam u Austriji, ove je godine kao partner zemlju imao upravo Hrvatsku, što je svakako značilo da će upravo Hrvatska iskazati posebni trud da zainteresira sve posjetitelje sajma svojom ponudom te atrakcijama koje se kroz sajmene aktivnosti mogu provesti.
U hotelu Westin u Zagrebu 4. i 5. ožujka 2023. održan je 8. Festival maslina u Zagrebu koji se odvijao u organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta, na kojem je sa zapaženim uspjehom sudjelovalo i sedam rapskih maslinara.
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 05:20

Što reći nego HVALA za volju i elan

Napisao/la
Ustanem danas (ne baš rano) kad slušam, bruje pile oko mene. Krećem u obilazak i vidim obližnji put prema Kamporu uredno očišćen.
U petak, 17. ožujka 2023., zbog radova u niskonaponskoj mreži, bez struje će biti područje TRAJEKTNOG PRISTANIŠTA MIŠNJAK na otoku Rabu.
Turistička zajednica PGŽ se od 16. do 19. travnja predstavlja na sajmu Ferienmesse u Beču, a radi se o najvećem austrijskom sajmu za odmor, putovanja i slobodno vrijeme.
U četvrtak, 16. ožujka 2023., zbog radova u niskonaponskoj mreži, bez struje će biti područje PALITA na Rabu i to kućni brojevi: 
U ponedjeljak s početkom u 19 sati u velikoj gradskoj vijećnici održan je zbor građana MO Palit, kojeg je otvorio predsjednik Josip Javoran, a potom je sve prisutne pozdravio i ukratko predstavio važnije gradske projekte rapski gradonačelnik Nikola Grgurić, naglasivši kako djeca u OŠ od jeseni napokon započinju jednosmjenski pohađati nastavu, srednjoškolci dogodine, te najavio ulazak prvih privrednika u poslovnu zonu Mišnjak koncem godine i još kvalitetnije gospodarenje otpadom.
Hrvatski Crveni križ na temelju javne ovlasti (Zakon o Hrvatskom Crvenom križu, NN 71/2010) vodi Službu spašavanja života na vodi na temelju međunarodno priznatih standarda, provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, vodi evidenciju o osposobljenosti spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja te provodi obnovu znanja i praktičnih vještina spasilaca.
Srijeda, 15 Ožujak 2023 12:09

U Loparu održan zbor građana

Napisao/la
  Po prvi puta od osnutka općine, u Loparu je u ponedjeljak, 13. ožujka 2023. godine, održan zbor građana. Zbor građana saziva se općenito radi izjašnjavanja mještana o pojedinim pitanjima od lokalnog značenja, raspravljanja o potrebama i interesima građana te davanja prijedloga za rješavanje pitanja od lokalnog značaja, a okupio je stotinjak zainteresiranih mještana.
Stranica 1 od 424

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1