Home Vijesti Članovi Limene glazbe DVD-a Rab odsvirali koncert srcem i dušom za svojeg kapelnika

Članovi Limene glazbe DVD-a Rab odsvirali koncert srcem i dušom za svojeg kapelnika

0
Članovi Limene glazbe DVD-a Rab odsvirali koncert srcem i dušom za svojeg kapelnika

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Prof. Gregur, rođen je u Varaždinu 1937., diplomant je zagrebačke Muzičke akademije 1963., a svoj je glazbenički obol dao najprije Orkestru varaždinskog kazališta kao njegov prvi flautista, nakon čijeg ukidanja dobiva posao u Orkestru riječke Opere i u filharmoniji. Istovremeno radi i u Glazbenoj školi u Rijeci, ali svugdje gdje dolazi prof. Gregur nastavlja s radom unutar amaterskih društava limene glazbe, potpomažući ih u stručnom pogledu.

U periodu prestanka rada rapske limene glazbe sedamdesetih godina, na inicijativu Odbora i u dogovoru s Osnovnom školom u Rabu, koncem 1979. godine, prof. Gregur po raspisanom natječaju dolazi na Rab i počinje s obnovom limene glazbe, radeći tada prvenstveno s mladima kojima se ubrzo priključila i nekolicina glazbenika iz “stare” glazbe.

Rab danas oglas

Odgajajući svih ovih godina generacije mladih glazbenika, prof. Gregur zaslužan je za njihove brojne uspjehe, nagrade i nastupe. Ostat će upamćen kao obnovitelj duge tradicije rapske limene glazbe, te u najljepšem sjećanju mnogih kojima je, svojim multiinstrumentalističkim i pedagoškim darom, te neupitnom stručnošću, pružio mogućnost muziciranja u Limenoj glazbi s kojom je 2013. godine proslavio 100 godina postojanja.

Članovi Limene glazbe koja od 1987. djeluje kao Limena glazba DVD-a Rab, sinoć su se svojem kapelniku zahvalili simboličnim koncertom njemu u čast, svirajući repertoar kojime su godinama, pod njegovom dirigentskom palicom, oduševljavali otočane i goste Raba.

Glazbeni broj s kojim su započeli sinoćnji koncert nosio je također naziv pun tužne simbolike “Polka bez kapelnika”.

Još jednom veliko hvala prof. Emeriku Greguru na svemu što je ostavio Rabu i Rabljanima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime