Home Vijesti Zatvorena najposjećenija izložba na Rabu

Zatvorena najposjećenija izložba na Rabu

0
Zatvorena najposjećenija izložba na Rabu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Element žene je dominantan u sjećanjima umjetnika i taj motiv se propituje u suodnosu s prirodom, njenom uvjetovanošću prostorom i prizorom. Zec u crno-bijeloj formi oplemenjuje snoviđenje implementirajući otočke motive u svoja emocionalna stanja. Ne plaši se pokazati krhkost i slabost prema snažnoj ženi nježnog dodira u njegovoj viziji prolaznih reminiscencija.

Zec, kako sam kaže, je stanovnik svijeta čije prebivalište je zemaljska kugla. Otimajući sjećanje zaboravu on kroz stihove književnika Maje Tomulić Kurelić i Krešimira Butkovića daje trodimenzionalnu potvrdu svem proživljenom što poput oluje diže kockice raspršenog mozaika života u njemu. Ljubav, trud i otok, samoća i nepredvidljiva ćud mora nepresušna su tema njegovih fotografija koje zriju grožđem što se probija na suhozidu njegova sjećanja. Zatvaranje izložbe su oplemenile glazbenice Julija Dumić i Tamara Galović.

Rab danas oglas

Zec u crno-bijeloj formi oplemenjuje snoviđenje implementirajući otočke motive u svoja emocionalna stanja. Ne plaši se pokazati krhkost i slabost prema snažnoj ženi nježnog dodira u njegovoj viziji prolaznih reminiscencija.

Pozdravni govor izložbi koja će krenuti prema Rimu održao je gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić napominjući koliko je važno podržati ovako velike kulturno-umjetničke projekte kojima otok Rab ali i rapski umjetnici izlaze na svjetsku scenu umjetničkih događanja. Najavio je kako ovaj projekt nije kraj već početak velikog umjetničkog zamaha na Rabu kroz koji će se skrenuti pozornost na otok te je ujedno zahvalio svim umjetnicima s Raba i onima koji žive za Rab čineći sve da ovaj otok ne bude potisnut na margine kulturnih ali i turističkih događanja na svjetskoj karti umjetničkih događanja. Zec trenutno ima veliku izložbu u dvorcu Walpersdorf pokraj Beča koja seli u Salzburg. Autor ima i stalne kontakte sa američkim galerijama i upravo je u dogovorima da opet izloži svoje uratke u New Yorku i ostalim gradovima Sjedinjenih Američkih Država. Nakon toga slijedi Amsterdam, Pariz i ostali svjetski centri kulture i umjetnosti. Veliku zahvalu Jančić je uputio organizatoru izložbe Josipu Brni u čijim prostorima Conte Nero je održana najposjećenija izložba do sad.

Zatvaranju su nazočile brojne poznate osobe iz javnog života, poput Christophera Marcicha, potpredsjednika cjelokupne MPA (Motion Pictures Association) koja se brine o uvjetima plasmana hollywoodskih filmova i televizijskih programa u inozemstvu i glavnog direktora za Europu te njegove supruge Maja Bakran Marchich, pomoćnice ministra vanjskih i europskih poslova RH, i dugogodišnje načelnice Odjela za sektorska pitanja Misija Republike Hrvatske pri EU u Bruxellesu, a prigodu da pogleda i isprati izložbu u svijet nije propustio ni Damir Mišković predsjednik HNK Rijeka. Zec na kraju najavljuje brojne projekte, a neke vezane uz njegov performerski izričaj upriličit će i u Zagrebu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime