Home Vijesti Na Trsteniku održana komemoracija stradaloj rapskoj mladosti

Na Trsteniku održana komemoracija stradaloj rapskoj mladosti

0
Na Trsteniku održana komemoracija stradaloj rapskoj mladosti

Foto: RabDanas

Toga je dana barku, kojom su rapski srednjoškolci s Malog Lošinja hitali za prvomajske praznike na svoj Rab, zahvatilo orkansko nevrijeme,a živote je u morskim dubinama izgubilo 16 mladih Rabljana, od ukupno 19 koliko ih je bilo u brodici.

Zbog slabijih vremenskih prilika komemoracija se nije mogla održati na samu 53. godišnjicu (27. travnja), pa je to učinjeno danas, s odmakom od devet dana.

Rab danas oglas

Vijenac su s broda „Beba“, kojim se i ove godine doplovilo do Trstenika, u more položili zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin i jedan od troje preživjelih učenika u toj nesreći, Marijan Pičuljan.

Nešto kasnije, nakon iskrcaja na Trstenik, cvijećem i upaljenim svijećama počast stradalim učenicima odana je i kod spomenika kojeg su godinu dana nakon nesreće zajednički podigli žitelji Raba i Malog Lošinja.

Okupljenima su se, tom prigodom, s nekoliko riječi i uz čitanje imena i prezimena svih 16 stradalih, obratili prijatelji njihove generacije iz školske godine 1962/63, Josip Fafanđel i Boris Dumičić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime