Home Vijesti 3. Eko-etno fest u prekrasnom ambijentu parkića Kapić

3. Eko-etno fest u prekrasnom ambijentu parkića Kapić

0
3. Eko-etno fest u prekrasnom ambijentu parkića Kapić

Foto: Foto: Centar za kulturu Lopar

Dječja skupina Kulturno-umjetničkog društva San Marino te Folklora sekcija Udruge umirovljenika otoka Raba koji su svojim nastupima unijeli raznolikost. Sjajna glazba te zanimljiv i dinamičan programu u izvrsno odabranom ambijentu rezultirali su nevjerojatnom atmosferom te se osmjesi sa lica publike tijekom čitave večeri nisu skidali.

Središnji dio programa započeo je smotrom miha na kojoj su, uz rapske svirce Anđela Brnu, Bruna Škarića i Gabriela Gušćića, sudjelovali i Mario Mužić te Dario Kučić sa susjednih otoka Cresa i Lošinja. Pored svirača miha, u programu je kao poseban gost sudjelovao i Stjepan Večković, član Anambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, osnivač je Centara za tradicijska glazbala Hrvatske i Hrvatskog gajdaškog orkestara te jedan od najvećih poznavatelja hrvatskih tradicijskih glazbala koji svira 30-ak instrumenata, rekonstruira i izrađuje glazbala te vodi seminare i radionice. Stjepan Večković nastupio je u društvu također sjajnih glazbenika Kristine Horvatić, Mihaela Emanuela Večkovića, Marka Maića te Davora Dakića koji su kombinirajući gajde, dude, kontrabas i narodno pjevanje publiku ostavili bez daha. Uz navedene glazbenike u programu su sudjelovali i loparski Pučki pjevači, Dječja skupina Kulturno-umjetničkog društva San Marino te Folklora sekcija Udruge umirovljenika otoka Raba koji su svojim nastupima unijeli raznolikost. Sjajna glazba te zanimljiv i dinamičan programu u izvrsno odabranom ambijentu rezultirali su nevjerojatnom atmosferom te se osmjesi sa lica publike tijekom čitave večeri nisu skidali.

Rab danas oglas

Eko-etno fest organiziran je od strane Centra za kulturu Lopar te uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Općine Lopar, Općine Lopar i Primorsko-goranske županije.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime