Home Vijesti Više stotina rapskih sportaša i rekreativaca na otvaranju vježbališta u parku Komrčar

Više stotina rapskih sportaša i rekreativaca na otvaranju vježbališta u parku Komrčar

0
Više stotina rapskih sportaša i rekreativaca na otvaranju vježbališta u parku Komrčar

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Uvodnu riječ dobio je svjetski rekorder i prvak u street workoutuMarin Vlahović koji je između ostalog naglasio da je rapsko vježbalište ujedno i najbolje opremljeno te najljepše u Hrvatskoj. U par riječi objasnio je koliko je bitno baviti se sportom te ispričao detalje o začecima natjecanja u ovoj uličnoj tjelovježbi u SAD-u i kako se ona proširila na cijeli svijet.

O sportu, sportskim dosezima i važnosti ovog vježbališta, u ime sportskih kolektiva, obratio se rukometni trener i bivši prvoligaški igrač Davor Šunjić.
Zadnji govornik ove posebne svečanosti za Rab i Rabljane bio je, i sam uspješan sportaš, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Netom prije otvaranja primio je kajakaše KK Rab ”83” te pod tim dojmom osvajača brojnih državnih odličja u kajaku održao slovo o fair playu i istinskoj ljepoti sporta i sportske etike.
Po otvorenju vježbališta, svjetski poznati i priznati vježbač Marin Vlahović izveo je vrhunsku dvominutnu vježbu na zahtjevnim spravama te pokazao svima zašto je jedan od najboljih u svijetu.

Rab danas oglas

Djeca su pokazala veliki interes i u zaigranosti na spravama već ukazala na talent za ovaj sport. Marin Vlahović je održao i sat vremena radionice za zainteresirane te ih upućivao u tajne street workouta.

Napomenimo i to da je vježbalište okupilo i brojne predstavnike gradske vlasti među kojima su nazočili i zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, predsjednik Gradskog vijeća Raba Željko Peran te bivša gradonačelnica Rosanda Krstinić Guščić. U najavi od neki dan nepravedno smo izostavili spomenuti inicijatore izgradnje parka. U svojem obraćanju gradonačelnik Grgurić rekao je kako je prvi je do njega s idejom o trim stazi na tom dijelu Komrčara došao Ertan Idrizi iz Društva prijatelja Raba 1895. Prvotna zamisao prerasla je u razmišljanje o kreiranju sportske zone i kompleksnijeg vježbališta na otvorenom, a svoj su veliki doprinos realizaciji ovog izuzetnog projekta, kazao je Grgurić, dali Bia Gec i Patrik Krstinić te ostali volonteri iz Društva prijatelja Raba 1895 uz podršku Mjesnog odbora Grada Raba.

Zaključimo riječima gradonačelnika: ”Rabljani, park je vaš!”

Sad više nema opravdanja za pivske trbuhe, mlohave mišiće i lošu kondiciju. Rab je dobio najbolje vježbalište u Hrvatskoj. Opravdajmo ga!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime