Home Vijesti Na ovogodišnjem barbatskom „Udičarenju“ sudjelovala 41 ekipa

Na ovogodišnjem barbatskom „Udičarenju“ sudjelovala 41 ekipa

0
Na ovogodišnjem barbatskom „Udičarenju“ sudjelovala 41 ekipa

Foto: Foto: Ivica Hodak

Zahvaljujući dvojici „starih“ znanaca, braći Pavelu i Jaromiru Svobodi iz Češke, barbatsko “Udičarenje” ima i međunarodni značaj. Inače, spominjući ove simpatične Čehe, treba reći da oni s ovogodišnjim natjecanjem na udičarenju sudjeluju jubilarnu, desetu godinu zaredom. Nisu izostali niti prošle godine, kada su došli na Rab u točno zakazano vrijeme udičarenja, koje se zbog bure moralo prolongirati za kasniji termin – na kojem su se također pojavili.

Na današnjem „Udičarenju“ bilo je i nekoliko žena, međutim svaka je bila u tzv. „mješanoj“ ekipi; muško – ženski par.

Rab danas oglas

Ivan Krstinić je vjerojatno za partnera u ekipi imao najmlađeg sudionika današnjeg natjecanja, svog sedmogodišnjeg sina Ram-a, uz napomenu da se u njegovoj batani nalazio još jedan mladac – desetgodišnji Ivan Pereza.

Nakon podijele ješke, svi sudionici ovogodišnjeg „Udičarenja“, tradicionalno, vučeni s nekoliko brodica u formi teglja prodefilirali su rapskom lukom, a nakon toga su koristeći „tunju“ udičarili na potezu od „Vele rupe“ do Suhe Punte sve do 14 sati.

Službeno je vaganje, kako je bilo i predviđeno, održano u 15 sati na prostoru gdje se ujutro i startalo u ovogodišnje udičarenje – na rivi ispred hotela „Barbat“.

Vaganje, na kojem se sudionicima Udičarenja pridružio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, pokazalo je da je ovogodišnji pobjednik u udičarenju ekipa koju su činili djed Mirko i unuk Duje Štokić.

Iza njih na drugo mjesto plasirao se dvojac kojeg su činili Ante Španjol i Marko Ribarić, dok su treći bili, kako Barbaćani kažu njihov zet iz Lopara Bruno Škapul i Leon Ilijić.

U ne baš bogatom ulovu, valja ipak spomenut da je najveću ribu na današnjem natjecanju, oradu tešku 644 grama ulovio Ivan Gabrijel Ključarić.

U konkurenciji osam juniorskih ekipa, prvo mjesto pripalo je paru kojeg su činili Loris Balen i David Fafanđel.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime