Home Vijesti „Kanatom“ simbolično zaključena ovogodišnja rekordna turistička sezona na Rabu

„Kanatom“ simbolično zaključena ovogodišnja rekordna turistička sezona na Rabu

0
„Kanatom“ simbolično zaključena ovogodišnja rekordna turistička sezona na Rabu

Foto: Foto: Ivica Hodak

Iako je u posljednji trenutak svoj nastup otkazala ekipa Mundanija, ove je godine u natjecanju za atraktivne nagrade i titulu „Najbrunčić“ ipak sudjelovao rekordan broj natjecatelja okupljenih u, kao što smo već spomenuli, čak devet ekipa: ŠRK „Dolin“ iz Barbata, ŠRK „Tunera“ iz Supetarske Drage, DSK iz Kampora, Lovačko društvo „Kunić“, Udruga „Mocira“, Udruga ovčara iz Lopara, Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Raba i dvije ženske ekipe; Udruga „Komin“ iz Barbata i „Moulen Rouge“ iz Raba.

Pobjednički “pijat” za “Najbrunčić” pripao ekipi Udruge ovčara iz Lopara

Nakon što su članovi tročlanog žirija – Željko Dumičić, predsjednik Udruženja obrtnika Raba, a u ovom slučaju i predsjednik žirija, Andrija Kordić, dugogodišnji šef kuhinje Grand hotela „Imperial“ i Zdravko Šajbić, šef kuhinje u hotelskom naselju „San Marino“ u Loparu – kušali svaki pojedini brudet, osvajačima „Najbrunčića“ proglasili su ekipu Udruge ovčara iz Lopara koju su činili Adriano i Nenad Ivče.

Rab danas oglas

Pobjednički „pijat“ pobjednicima i zahvalnice ostalim sudionicima natjecanja uručio je gradonačelnik Raba Nikola Grgurić koji se najprije s nekoliko riječi obratio natjecateljima, čestitavši im na njihovom odazivu i odlično pripremljenom brudetu. Pozvao je Rabljane, bez obzira što riječ „kanata“ u ovom slučaju označava simbolični „završetak“ turističke sezone, da nastave s radom i već sada krenu s aktivnostima pripreme sljedeće turističke sezone kako bi nam svima na ovom otoku bilo bolje i kako bi na kraju iduće turističke sezone, ponovo s „Kanatom“ bili zadovoljni.

“Kanata” nastavljena uz raspoloženog Giuliana

U nastavku „Kanate“, do daleko u noć, Rabljane i njihove goste zabavljala je glazbena zvijezda večeri, popularni splitski pjevač Giuliano, a čitavo vrijeme trajanja fešte, za dobro pripremljenu ponudu ića i pića, po nešto popularnijim cijenama, skrbili su „Imperialovi“ ugostitelji. Organizatorima i prisutnima na trgu, kao i odlično raspoloženom Giulianu, na ruku je išlo i sinoćnje lijepo vrijeme na Rabu.

Bilo bi nepravedno za uspjeh ovogodišnje „Kanate“, pored Grada Raba, ne spomenuti značajan doprinos ostalih organizatora; Turističku zajednicu Grada Raba, Pučko otvoreno učilište Rab i „Imperial d.d.“, ali i sve rapske turističke djelatnike, iznajmljivače, udruge i pojedince koji su dali pečat sezoni koja je iza nas.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime