Home Vijesti Svečana sjednica u povodu dana Grada Raba

Svečana sjednica u povodu dana Grada Raba

0
Svečana sjednica u povodu dana Grada Raba

Foto: RabDanas

Gospodin Željko Peran u ulozi domaćina najprije je pozdravio sve prisutne u dvorani Kina Rab, osobito ovogodišnje dobitnike javnih priznanja Grada Raba, a zatim posebno i goste među kojima su na današnjoj sjednici bili: Izaslanik Predsjednika Vlade RH, g. Zorana Milanovića, zamjenik Ministra u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, g. Zdenko Antešić, Zamjenik Župana Ličko-senjske županije, g. Sanjin Rukavina, izaslanik Župana Primorsko-goranske županije, g. Zlatko Komadina, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, g. Ljudevit Krpan, Zastupnik u Hrvatskom saboru, g. Josip Borić, gradonačelnika grada Novog Vinodolskog i izaslanika Predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, g. Oleg Butković, Gradonačelnik Grada Bakra, g. Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Senja, g. Darko Nekić i zamjenik gradonačelnik Senja, g. Filip Samaržija, načelnik Općine Lopar, g. Alen Andreškić, zamjenik načelnik, g. Frane Gabrić i predsjednika Općinskog vijeća općine Lopar, g. Damir Paparić, župan Općine Kočevje, dr. Vladimir Prebilič, izaslanik gradonačelnika Grada Sežane g. Davorin Terčon, člana Gradskog vijeća Grada Sežane, g. Živoje Rac.

Naravno gospodin Peran je pozdrave uputio i gradonačelniku Grada Raba g. Nikoli Grguriću kao i njegovom zamjeniku g. Denisu Deželjinu, svim nekadašnjim gradonačelnicima Grada Raba, vlč. Antonu Depikolozvanu, provikaru Župe Rab, ali i predstavnicima ustanova, gospodarskih subjekata, crkvenih vlasti, sportskih klubova, udruga građana, političkog i javnog života, poslovnih partnera te svima ostalima koji su svojom nazočnošću uveličavali svečanost.

Čestitke predsjednika sabora RH i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Rab danas oglas

Povodom Dana Grada Raba gradonačelniku Raba Nikoli Grguriću pristigle su i čestitke gradonačelnika gradova Vukovara, Zadra, Gospića, Crikvenice, Novalje, Paga, gradonačelnika prijateljskog grada Koenigsbrunna, te načelnika općina Povljana i Baška, a pročitane su i čestitke predsjednika Hrvatskog sabora g. Josipa Leke, kao i predsjednice Republike, gđe. Kolinde Grabar Kitarović.

Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba gostima izrazio dobrodošlicu, klapa Eufemija izvela je dvije pjesme koje potpisuju rapski autori: „Spava moj Rab“ i „Šoldi“, a za govornicu je zatim došao gradonačelnik Grada Raba g. Nikola Grgurić, koji u svojem pozdravnom obraćanju nije krio težinu situacije u kojoj se Rab danas nalazi, ali je izrazio i vjeru u snagu rapskog čovjeka, o kojoj nam progovara i povijest, a ta je snaga, uz pametne smjernice daljnjeg razvoja, zalog naše bolje i sretnije budućnosti.

Saborski zastupnik s Raba, točnije iz Lopara, Josip Borić kritički je spomenuo neke od poteza aktualne vlasti, kojima su umanjeni prihodi lokalnih jedinica uprave što je u negativnom smislu pogodilo i Rab. Prisutni su posebnim aplauzom nagradili vrlo emotivan govor i pozdrav izaslanika župana Primorskog Goranske županije Ljudevita Krpana. Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, na sjednici i u ulozi izaslanika Vlade, Zdenko Antešić složio s konstatacijom da se živi u vrlo bremenitim vremenima, naglasivši da je i usprkos tome Rabu za projekte odvodnje otpadnih voda (kanalizacije) i gradnju prometnica (pred samim je završetkom rekonstrukcija prometnice Lopar – Rab, ili cesta D-105) Država osigurala iznos od oko 100 milijuna kuna.

Tople riječi i čestitke povodom Dana Grada Raba uputili su I načelnik općine Lopar, g. Alen Andreškić, gradonačelnik Novog Vinodolskog i izaslanik predsjednika HDZ-a g. Oleg Butković.

Središnji događaj svečane

Središnji događaj svečane sjednice – dodjela nagrada i plaketa Grada Raba

Dječja skupina FD Rapski Tanac koju uvježbava voditeljica Milica Faflja u nastavku sjednice izvela je „Rapski tanac“, nakon čega su g. Željko Peran, predsjednika Gradskog vijeća Grada Raba i gradonačelnika Grada Raba, g. Nikola Grgurić nagrađenima uručili javna priznanja Grada Raba za 2015. godinu. Uručene su četiri nagrade i 25 plaketa.

Nagrađeni su:

  • Za posebno vrijedne rezultate u očuvanju i promicanju klapskog pjevanja, Nagrada Grada Raba u 2015. godini dodijeljena je ženskoj klapi „SOZAL“.
  • Za izuzetne rezultate i naročiti doprinos u razvoju Grada na području zdravstva, Nagrade Grada Raba u 2015. godini dodijeljene su dvijema medicinskim sestrama, gospođi Štefici Deželjin i gospođi Jadranki Kordić-Gružić.
  • Za posebno vrijedne rezultate u očuvanju i promicanju tradicijskih vrijednosti, ribolova i sporta, Nagrada Grada Raba u 2015. godini dodijeljena je Športskom ribolovnom klubu „TUNERA”.
  • Za izuzetne rezultate i naročiti doprinos u razvoju Grada na području sporta, Plaketa Grada Raba u 2015. godini dodijeljena je Malonogometnom klubu „KRISTOFOR“ Rab.

Za izuzetne zasluge i naročiti doprinos u razvoju Grada, te očuvanju digniteta i vrijednosti Domovinskog rata, PLAKETE GRADA RABA u 2015. godini dodijeljene su:

  • Hrvatskom časničkom zboru – Gradski odbor Rab,
  • Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – Gradski ogranak Rab,
  • Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Rab
  • Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata otok Rab,
  • Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata „Domovina 90-95 Grad Rab“
  • Udruzi veterana Domovinskog rata „Rab“

Za izuzetne zasluge i naročiti doprinos u razvoju Grada, te očuvanju digniteta i vrijednosti Domovinskog rata, PLAKETE GRADA RABA u 2015. godini dodijeljene su osamnaestorici rapskih dragovoljaca Domovinskog rata, koji su se 17. listopada 1991. godine samostalno organizirali i otišli na Ličko ratište. To su:: Krunu Begu, Marku Debeliću, Josipu Godiniću, Marinku Guliću, Mirabelu Jaški, Nenadu Komadini, Renatu Marušiću, Miljenku Matijeviću, Nenadu Pahljini, Marinu Poldanu, Marinku Ribariću, Marinu Šimičiću, Davoru Španjolu, Marinu Španjolu, Marinku Španjolu, Nikici Španjolu, Darku Štokiću I Antonu Vidoviću, a u ime svih laureata okupljenima na Svečanoj sjednici još jedno m se obratio g. Željko Peran.

Svečanu sjednicu je pjesmom zaključio Mješoviti zbor „Refuli“ pod vodstvom prof. Tatjane Zorić izvedbama Runjićeve „Samo moru virujen“ i Stipišićeve “Ode Rabu“.

Nakon završetka Svečane sjednice druženje je nastavljeno na terasi Hotela Imperial.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime