Home Vijesti Obnovljena i blagoslovljena crkva sv. Katarine

Obnovljena i blagoslovljena crkva sv. Katarine

0
Obnovljena i blagoslovljena crkva sv. Katarine

Foto: Foto: Hrvoje Hodak & Sanjin Badurina Piloto

Na samom početku okupljenima se prigodnim riječima obratio konzervator prof. Miljenko Domijan, zahvalivši najprije svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta, a zatim i svima koji su došli na ovaj dragi i, za njega osobno, više nego emocionalni čin posvećenja crkvice. Uslijedilo je obraćanje gradonačelnika Nikole Grgurića koji je između ostalog rekao: “Dragi Rabljani, posebna mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje i želim zahvaliti svima koji su učestvovali u ovom projektu i omogućili da ovaj Božji hram bude na ponos svima nama, te da postanemo kroz vjeru bolje i kvalitetnije društvo…” Gradonačelnik je potom svečano uručio ključe crkve ocu biskupu.

Mons. Župan je u prigodnoj propovijedi stavio naglasak kako su naši sakralni objekti naše iskaznice s kojima se predstavljamo svijetu, jer su crkve izraz naše oplemenjenosti duha i srca, svjedočanstvo kulture naroda. Sakralni objekt mora omogućiti doživljaj svetosti, prisustvo Boga, Crkva mora pružiti mogućnost poniranja i uzdizanja čovjeka. Na samom kraju nakon mise i blagoslova, predvoditelj se još jednom zahvalio svima i izrazio svoju želju i očekivanja da se po svojoj obnovi crkva sv. Katarine povremeno privede i svojoj funkciji nakon što je zasjala u svojoj ljepoti. Cijelu svečanost pratio je i uzveličao crkveni zbor župe Rab.

Rab danas oglas

Po završetku mnogi su se još htjeli zaustaviti u osobnoj molitvi u crkvi i fotografinju. Sredstva za obnovu ovog lijepog sakralnog bisera omogućili su Ministarstvo kulture RH, Biskupija Krk i Grad Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime