Home Vijesti Zahvaljujući fotomonografiji “Rapski Križi” mons. dr. Ivan Devčić prvi puta kao riječki nadbiskup posjetio Rab

Zahvaljujući fotomonografiji “Rapski Križi” mons. dr. Ivan Devčić prvi puta kao riječki nadbiskup posjetio Rab

0
Zahvaljujući fotomonografiji “Rapski Križi” mons. dr. Ivan Devčić prvi puta kao riječki nadbiskup posjetio Rab

Foto: Foto: Ivica Tomić za portal RabDanas

Svi skupa, nakon srdačnog susreta na rapskoj rivi, krenuli su u kratki obilazak grada, prošavši od novoobnovljene crvice sv. Katarine, pored jaslica i adventskog vijenca u parku “Dorki”, te dalje Kaldancem pored Samostana sv. Antuna i rapske ex-katedrale sve do benediktinskog samostana Sv. Andrije Apostola, gdje su se sreli i zajednički fotografirali s vrijednim rapskim benediktinkama i časnom majkom Marinom Škunca. 

Po sunčanom vremenu, obišao je nadbiskup Devčić i dio Gornje ulice zaustavivši se sa svojim domaćinima na Trgu slobode, rapskoj Pjaceti, te je, prisjetivši se da je na Rabu bio prije više od 30 godina, izrazio svoje zadovoljstvo viđenim, posebno brigom za očuvanje sakralne baštine koja daje osobit pečat ljepoti grada Raba.

Rab danas oglas

Gradonačelnik Grgurić, zahvalio je nadbiskupu na njegovom dolasku i osobito na prepoznavanju duhovne i kulturne vrijednosti Raba te mu je darovao novoizdanu fotomonografiju “Rapski Križi” kao i prigodni poklon s paletom rapskih autohtonih proizvoda.

Podsjetimo, nešto kasnije, uz autore Mirjanu Grce i Ivicu Tomića, fotomonografiju “Rapski Križi” u prepunoj rapskoj ex-katedrali predstavili su riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, vlč. Anton Šuljić, prof. i publicist i vlč. Anton Depikolozvane, donedavni rapski župnik, a pored njih, okupljenom mnoštvu obratili su se i gradonačelnik Nikola Grgurić, primorsko-goranski Župan Zlatko Komadina, krčki biskup u miru mnos. Valter Župan, te prof. Miljenko Domijan, donedavni glavni konzervator pri Ministarstvu kulture RH.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime