Home Vijesti Tunerine žive jaslice unijele iskonski duh Božića u „Dorku“

Tunerine žive jaslice unijele iskonski duh Božića u „Dorku“

0
Tunerine žive jaslice unijele iskonski duh Božića u „Dorku“

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Bio je tu i kovač, mlinar, pastirice, prelje i žene s krčazima, a i vesela dječica. Iako je “Tuneri” ovo već 3. rapski advent na kojem “živim jaslicama” uprisutnjuju Isusovo rođenje, po prvi puta Betlehemska štalica dočekala ih je u parku “Dorka” i ako je suditi po reakcijama puka, sigurni smo da ćemo ih tamo vidjeti i idućih godina. Doduše naredna prigoda, za sve one koji su propustili jučerašnje uprizorenje, bit će već za par dana, u petak 30. prosinca, također u 17 sati.

5-mjesečni Ivano Gulić u glavnoj ulozi

Mariju i Josipa predstavljali su Željko Dumičić i Ana Tarabokia iz Supetarske Drage dok je glavnu ulogu, onu maloga Isusa, izvrsno je i bez imalo treme, odglumio 5-mjesečni Ivano Gulić.

Rab danas oglas

Kroz biblijsko uprizorenje Isusovog rođenja riječima nas je vodio Miljenko Tariba, a božićnim pjesmama, uz asistenciju maestra Miljenka Vidasa Kerija, počastile su nas Anica Plješa i Lidija Žic. Naravno iz “Tunere” su se pobrinuli da u štalici bude prava ovčica, a s Josipom je do Betlehema došetao i magarac Čarli vlasnika Željka Dumića koji je svima pokazao kako se njače, odzdravljajući s Poljanice kneginje Mande Budrišić, na pozdravnu sirenu katamarana koji je neposredno prije početka uprizorenja isplovljavao iz rapske luke.

Spavaj, spavaj djetiću

Tunerine žive jaslice poseban su doživljaj za svakoga tko se u ovo adventsko vrijeme zatekao na Rabu, a svim članovima ŠRD „Tunera“ koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog prelijepog događanja veliko hvala što su nas na najljepši mogući način približili pravom duhu Božića.

Na kraju uprizorenja, dok su se dječica slikala, pastirice su zapjevale „Spavaj, spavaj djetiću“ po domaću.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime