logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 23 Prosinac 2016 12:53

Tunerine žive jaslice unijele iskonski duh Božića u „Dorku“

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Tunerine žive jaslice unijele iskonski duh Božića u „Dorku“ Foto: Hrvoje Hodak

Više nego opravdano u velikoj foto galeriji portala Rab Danas našle su se čak 84 fotografije s jučerašnjeg živopisnog uprizorenja "živih jaslica" u parku "Dorka". Svetu obitelj, anđeliće, tri kralja, žene i pastire koji su se došli pokloniti malom Kralju, s puno uloženog truda,ljubavi i smisla za detalje, Rabljanima i njihovim gostima predstavili su kostimirani entuzijasti ŠRD Tunera iz Supetarske Drage.

Bio je tu i kovač, mlinar, pastirice, prelje i žene s krčazima, a i vesela dječica. Iako je "Tuneri" ovo već 3. rapski advent na kojem "živim jaslicama" uprisutnjuju Isusovo rođenje, po prvi puta Betlehemska štalica dočekala ih je u parku "Dorka" i ako je suditi po reakcijama puka, sigurni smo da ćemo ih tamo vidjeti i idućih godina. Doduše naredna prigoda, za sve one koji su propustili jučerašnje uprizorenje, bit će već za par dana, u petak 30. prosinca, također u 17 sati.

5-mjesečni Ivano Gulić u glavnoj ulozi

Mariju i Josipa predstavljali su Željko Dumičić i Ana Tarabokia iz Supetarske Drage dok je glavnu ulogu, onu maloga Isusa, izvrsno je i bez imalo treme, odglumio 5-mjesečni Ivano Gulić.

Kroz biblijsko uprizorenje Isusovog rođenja riječima nas je vodio Miljenko Tariba, a božićnim pjesmama, uz asistenciju maestra Miljenka Vidasa Kerija, počastile su nas Anica Plješa i Lidija Žic. Naravno iz "Tunere" su se pobrinuli da u štalici bude prava ovčica, a s Josipom je do Betlehema došetao i magarac Čarli vlasnika Željka Dumića koji je svima pokazao kako se njače, odzdravljajući s Poljanice kneginje Mande Budrišić, na pozdravnu sirenu katamarana koji je neposredno prije početka uprizorenja isplovljavao iz rapske luke.

Spavaj, spavaj djetiću...

Tunerine žive jaslice poseban su doživljaj za svakoga tko se u ovo adventsko vrijeme zatekao na Rabu, a svim članovima ŠRD „Tunera“ koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog prelijepog događanja veliko hvala što su nas na najljepši mogući način približili pravom duhu Božića.

Na kraju uprizorenja, dok su se dječica slikala, pastirice su zapjevale „Spavaj, spavaj djetiću“ po domaću.

Pročitano 3400 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1