logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 17 Siječanj 2017 11:46

Kako treniraju jedriličari KJD "Južina" kada vjetra uopće nema?

Autor:
Ocijeni sadržaj
(24 glasa/-ova)
Kako treniraju jedriličari KJD "Južina" kada vjetra uopće nema? Foto: Sanjin Badurina Piloto

Kako bi napravili mali odmak od vjetrovitih tema koje trenutno nemilice propuhuju i sole naš otok, donosimo vam malu fotoreportažu o aktivnostima članova rapskog KJD Južina koji "jedre" na dasci i kada vjetra uopće nema.

Zimske pripreme za treću klupsku regatu Južni vjetar 2017

Iako u ova zadnja dva tjedna nisu na moru radi izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta, orkanskih udara bure i dugotrajne, za naše prilike, ekstremne hladnoće, članovi rapskog KJD Južina, uskoro nastavljaju jedriti i trenirat za nadolazeću treću klubsku regatu JUŽNI VJETAR 2017 koju klub organizira u ožujku.

"SUP" trening po bonaci - stojiš i veslaš!

No u situacijama potpuno suprotnim ovim današnjim "orkanskim", kada uopće nema povoljnog vjetra, naši jedriličari na dasci voze tzv. "SUP" ili Stand Up Paddling što u slobodnom prijevodu znači "stojiš i veslaš". O čemu se zapravo radi pojasnio nam je jedriličar na dasci Sanjin Debelić: Radi se o dasci koja se razlikuje od daske za jedrenje. SUP je ustvari "daska" na napuhavanje s veslom, koju koristimo kada nema vjetra za dodatni trening i ugodnu rekreaciju koja često, zbog mora i ljepote krajobraza koji nas okružuje, ima i meditativni karakter. S druge strane to nam je odličan trening jer čitavo tijelo radi, naime, potrebno je stajati na dasci, održavati balans i pritom veslati. Onaj ko kaže da na otoku nema života u zimsko vrijeme, taj se vara. Sigurni smo da ima mnogo žitelja velikih gradova koji bi svoju kaotičnu svakodnevnicu rado mijenjali za jedan dan na ovoj predivnoj plaži, za sol u očima, vjetar i adrenalin koji ne poznaje granice. Dragi moji, da ovo je život, zaključio je Debelić.

Pročitano 2238 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia