Home Vijesti Bura na Rabu ne posustaje – pune ruke posla za ekipe DVD-a Rab, Dundova i HEP-a

Bura na Rabu ne posustaje – pune ruke posla za ekipe DVD-a Rab, Dundova i HEP-a

0
Bura na Rabu ne posustaje – pune ruke posla za ekipe DVD-a Rab, Dundova i HEP-a

Foto: Foto: Hrvoje Hodak, Goran Novotny i Josip Brna

Požari u Mundanijama i Banjolu

Jučer navečer zapalio se i puknuo dimnjak na Područnoj školi u Mundanijama, vatra je djelomično zahvatila međukatnu konstrukciju i dio krovišta, a jutros je pod kontrolu stavljen još jedan požar, ovoga puta dimnjak se zapalio na obiteljskoj kući u Banjolu.

Kućice u gradu nisu izdržale postadventsku buru

Bura koja se svom silino obrušila na gradsku jezgru, jutros je oko 8 sati potpuno razrušila i uokolo razbacala adventske kućice na Trgu Municipium Arba, pa su vatrogasci skupa s djelatnicima Dundova, po čitavom trgu skupljali njihove dijelove nastojeći ih staviti sve na jedno mjesto i osigurati od daljnjeg uništavanja. Čistila se i Ulica Biskupa Draga u kojoj su djelomično stradali štandovi božićno-novogodišnjeg sajma, a nešto dalje konobe Kaldanac na ulici se našao i čitav jedan srušeni dimnjak.

Bura okrenula i kamion

Rab danas oglas

Nažalost u Palitu, pred kućom obitelji Šajbić, razorna bura je u jutarnji satima na bok bacila i njihov transportni kamion, a vlasnik Damir Šajbić nam je, pokušavajući naći nešto pozitivno u čitavoj situacija, kazao da kad se već to moralo dogoditi, onda je bolje da se dogodilo ovdje na parkiralištu, nego nedajbože negdje u vožnji. 

Letili krovovi, padala stabla, a srušila se i ograda uzduž “Blata”

Uklonjen je i limeni krov koji je odletjeo među stambene zgrade u Palitu, a slična je intervencija zbog krova na cesti uslijedila i na Petracima kod Vile Petrac i Beach bara na Trećoj Padovi. Stradale su ponovno kućice u autokampu Padova III po kojima su padali trupci i grane borova što ih je bura čupala iz zemlje skupa s korijenjem. U trenutku dok smo s ekipom rapskih vatrogasaca prilazili porušenoj ogradi uzduž nogometnog igrališta “Blato”, pored nas se pao bor u dvorištu Osnovne škole, a u luci smo snimili i potopljenu barku.

Stradao krov Grand Hotela Imperial

U Palitu je palo stablo na električne instalacijama isčupavši žice pa su vatrogasci tamo intervenirali skupa s ekipom HEP-a, na Plaju su također popadala stabla. Kako doznajemo bura je na području Lopara bila ipak nešto slabija, pa nekih dojava o ozbiljnijim intervencijama nije bilo. Stradao je i krov Grand Hotela Imperial koji je u jednom dijelu potpuno ogoljen.

Ulaz u rapski Dom zdravlja na požarnim stubama!

Tijekom današnjeg prijepodneva, zbog orkanske bure koja nosi crijepove s krova, u rapski se Dom zdravlja, ulazi preko požarnog stubišta. Naime, bura je najprije onemogućila korištenje glavnog, pa su za ulaz u Dom zdravlja poslužila vrata koja vode do Hitne medicinske pomoći u prizemlju. Od danas prije podne i taj je ulaz postao opasan pa je u ovom trenutku službeni ulaz u rapski Dom zdravlja, ustvari službeni evakuacijski izlaz (požarno stubište), koji se nalazi na bočnoj strani zgrade, odnosno strani koja je okrenuta prema prometnici Rab – Kampor.

Po smirenju vremena slijedi “pranje” elektroinstalacija

Neslužbeno doznajemo kako je za sutra, ukoliko dođe do smirenja vremena, predviđeno pranje (od soli) elektorinstalacija najprije u Barbatu, a u petak i na čitavom Rabu, no o tome kada će uslijediti prekidi opskrbom el. energijom bit ćete kasnije detaljnije izviješćeni.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime