Home Vijesti Zdravko Čolić (Mate Rukavina) uz pomoć ženske posade “Rapske plovidbe” osvojio titulu Kralja rapskog karnevala

Zdravko Čolić (Mate Rukavina) uz pomoć ženske posade “Rapske plovidbe” osvojio titulu Kralja rapskog karnevala

0
Zdravko Čolić (Mate Rukavina) uz pomoć ženske posade “Rapske plovidbe” osvojio titulu Kralja rapskog karnevala

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Petar Lupić

Dobrodošlicu svima koji su večer odlučili provesti na svečanim izborima za Kralja rapskog karnevala, kao i pozdrave prošlogodišnjem kralju, prva je uputila sveprisutna meštrica Sanja i to u ime organizatora Karnevalskog odbora grada Raba, te pokrovitelja Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta Rab i TZG Raba.

U vrlo stručnom žiriju ove su se godine našli; na funkciji predsjednika žirija gospodin Fiore Alla Dosta, predsjednik Gradskog vijeća Raba, te kao članovi žirija; Petar Pere Kac, Meštar bez obnašanja dužnosti Meštra karnevala, Piksi Matušan, direktorica Ureda TZG Raba, balerina Nataša, ex kraljica rapskog karnevala i Radio Milan, direktor Radio Raba.

Donald bi pomogao gradnju zida na granici s Loparom 

Rab danas oglas

Trump je proveo prekrasno vrijeme na Rabu, s mnogo pustolovina među koje spada i pokušaj kartične kupnje karata za plovidbu rapskim trajektom. Ponudio je Rabljanima pomoć u izgradnji zida na granici s Loparom, kako Loparani više ne bi dolazili otimati radna mjesta Rabljanima, a nije zaboravio – ljutit što baš i nismo u najboljim odnosima s Melanijinom Slovenijom – izjaviti da će nam uzeti Piranski zaljev i dati ga Talijanima.

Izašavši na pozornicu, Donald Battifiaca Trump je prvo pričekao da se stišaju aplauzi, onda je nekoliko puta oštro pogledao Melaniju Jurkotić, da bi zatim na tečnom američkom pozdravio Rabljane i izjavio kako je proveo prekrasno vrijeme na Rabu, s mnogo pustolovina među koje spada i pokušaj kartične kupnje karata za plovidbu rapskim trajektom. Ponudio je Rabljanima pomoć u izgradnji zida na granici s Loparom, kako Loparani više ne bi dolazili otimati radna mjesta Rabljanima, a nije zaboravio – ljutit što baš i nismo u najboljim odnosima s Melanijinom Slovenijom – izjaviti da će nam uzeti Piranski zaljev i dati ga Talijanima.

Ženska posada rapske plovidbe za novi trajekt “Mundanije” imat će kartičnu naplatu

Spomenuo je Trump i to kako su on i Melanija proveli prekrasno poslijepodne u razgovoru s gradonačelnikom Raba i direktorom Rapske plovidbe. Razgovarali su i o novom trajektu “Mundanije” koji je u izgradnji, a na kojem će rapskim akvatorijem ploviti posebno educirana ženska posada s instaliranim POS aparatima za provlačenje kartica. Riječ je zapravo o izuzetno atraktivnoj posadi koja se sinoć prva predstavila rapskom puku uz taktove pjesme “Mornarica mlada”. Donald i Melanija uvjerili su se u djelotvornost kartičnih aparata Rapske plovidbe, tako što su ih i sami iskušali provlačeći svoje kartice više puta kod više članica posade.

Ova je posada jedinstvena i po tome što je prošla posebnu obuku za “Iživljavanje utopljenika”, a umjesto demonstracijske lutke, prigodom prezentacije iživljavanja, kao utopljenik volontirao im je krhki momak Nenad Trapp. Bilo je zanimljivo gledati na koji su ga način djevojke iživljavale.

Pronatalitetna politika za umirovljenike kao eliksir mladosti

Druga skupina koja se predstavila Rabljanima, nazvana “Hrvatska mladež” draške Udruge “Tunera”, bila je zaodjenuta u vremešnije Rabljane čiji je jedini cilj kvalitetna demografska obnova Hrvatske. O njihovim idejama kako unatoč poznim godinama ostati živahan i aktivno doprinijeti populaciskoj obnovi, najprije otoka Raba, a zatim i čitave Hrvatske, voditelji su prozborili s gospodinom Šlatarićem, inače i jednim od kandidata za Kralja rapskog karnevala.

Mnogo poznatih lica u publici

Voditelji su zatim, po staroj dobroj navadi, ušli među publiku ne bi li među njima pronašli poneko poznato lice, pa su tako pred pozornicu “priveli” SDP-ovog Tomislava Sauhu, predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, Željka Jovanovića, Duška Lokina te Slavka Linića i njegovu suprugu Kseniju

Zdravko Mate Čolić zapjevao uz plesnu podršku ženske posade “Rapske”

Uslijedilo je predstavljanje dvoje prijavljenih kandidata na kojem je svoje pjevačke vještine pred publikom najprije pokazao kandidat odjenut u crvenu modnu kombinaciju s kraja 70-ih godina, rapski Zdravko Čolić (Mate Rukavina). Otpjevao je vrhunski uz “Teamovce” i ritmično aplaudiranje publike, hitove “Pjevam danju, pjevam noću” i “Pusti, pusti modu”, a da to doista izgleda svjetski pobrinula se ženska posada “Rapske” koja je u plesnoj koreografiji zamijenila Čoline “Lokice”.

Šlatarić za zamijenika Kralja

Svojim je adutima, zatim, žiri pokušao očarati i kandidat “Macho Man”, ranije spomenuti vremešni gospodin Šlatarić iz Tunerine “Hrvatske mladeži”. Nakon što su obojica odgovorili na set pitanja iz žirija, čini se da je Čolićevo predstavljanje na njih ipak ostavilo jači dojam.

Uz puno smijeha, glazbe i plesa, došlo se i do konačne odluke kojom je žiri Kraljem rapskog karnevala proglasio Zdravka Čolića (Mata Rukavinu), zaodijenuvši ga pritom u pobjedničku lentu i uručivši mu vrijedne nagrade; večeru za dvoje u konobi “Rab” u vrijednosti od 400 kn i dvije ulaznice za nedjeljni koncert Tedija Spalata u Kinu Rab. Gospodin Šlatarić “Macho Man” proglašen je zamijenikom Kralja karnevala te je također počašćen lentom i koncertom Tedija Spalata.

Završni ples s novoizabranim Kraljem rapskog karnevala

Donald i Melanija na kraju su pozvali publiku na zajednički postizborni ples, a svi koji su došli na izbore mogli su se počastiti i na karnevalskom šanku u dvorani.

Otprilike pola sata nakon proglašenja Kralja rapskog karnevala, sa velike pozornice svojim after party koncertom atmosferu je pokušala podići splitska pjevačica Lidija Bačić, no čini se da je glavni događaj večeri ipak bio izbor za Kralja karnevala pa se publika u velikoj mjeri razišla u pauzi do koncerta. Ipak oni koji su ostali, uz Lidiju, bend i sjajne svjetlosne koreografije, dobro su se zabavili.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime