Home Vijesti Maleni “Ježići” s učenicima rapske Srednje škole uživali u čarima francuske kuhinje

Maleni “Ježići” s učenicima rapske Srednje škole uživali u čarima francuske kuhinje

0
Maleni “Ježići”  s učenicima rapske Srednje škole uživali u čarima francuske kuhinje

Foto: Izvor: DV Pahuljica

 

Zamamne francuske slastice djeci su bila najveći izazov

Obilježja Francuske djeca su istraživala na razne načine, putem raznih aktivnosti. Francuske slastice već su više od mjesec dana djeci najveći izazov. Kako najbolje iz prve ruke doći do novih spoznaja, ako ne u našoj srednjoj ugostiteljskoj školi! Potaknute dječjim interesom za francuske slastice odgajateljice Snježana Turković i Martina Kaćanski uspostavile su kontakt s profesoricom Anitom Pahljina te su na zadovoljstvo sviju, a posebice djece, krenule u planiranje susreta. Djeca su izradila dekoracije koje uključuju prepoznatljive simbole Pariza poput crkve Notre-Dame, Eiffelovog toranja, Aleksandrovog mosta i mosta Royal, ali i slikarska djela inspirirana Monetom i Kandinskim.

Rab danas oglas

Organizaciju aktivnosti u školi preuzeo je cijeli tim profesionalaca. Po dolasku “Ježića” u pratnji odgajateljica Snježane Turković i Martine Kaćanski, Petre Beg studentice učiteljskog fakulteta te ravnateljice Dječjeg vrtića “Pahuljica” Rab, Sanje Grozdanić, topli doček pripremili su učenice i učenici Srednje škole Markantuna de Dominis Rab – smjer kuhar i konobar.

Aktivan posjet popraćen i izložbom dječjih radova

 Uz topli pozdrav i dobrodošlicu ravnateljice prof. Anke Bišić djeca su oduševljeno krenula u aktivnosti. Pritom su se iznenadili vidjevši svoje likovne radove izložene u školi. Djecu su se oduševljeno prepustila čarima kuhinje pod vodstvom prof. Roberta Bajčića, Alena Markovića i pedagoga Zorana Antunovića koji su s njima izrađivali slastice, prirodne sokove, voćne salate i frapee. Uz francusku glazbu čak se i zaplesalo.

Dvosatni posjet direktim je javljanjem u eter medijski popratio i Radio Rab, pa su se neka djeca okušala i u davanju izjava.

Projekt “Ježića” svojim se sklopom aktivnosti izvrsno uklopio u projekt Srednje škole “Mali za velike, veliki za male” koji se provodi već četvrtu godinu.
Iako sve lijepo kratko traje, uvjereni smo da su svi sudionici jučerašnjeg susreta bogatiji za nova stečena iskustva proistekla iz ove lijepe međusobne suradnje malih i velikih!

Još jednom zahvaljujemo svim gore navedenim ljudima zaslužnima za ovaj uspjeli posjet kojeg valja ponoviti. Hvala svima!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime