Home Vijesti KK RAB-Enpi kontinuirani sportski ponos otoka Raba!

KK RAB-Enpi kontinuirani sportski ponos otoka Raba!

0
KK RAB-Enpi kontinuirani sportski ponos otoka Raba!

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Ovaj klub kontinuirano radi tijekom cijele godine kroz 5 grupa i to sa svakodnevnim treninzima koji se odvijaju od ponedjeljka do petka – od 19 (19,30) sati do 22 sata (pauza je jedino za božićne blagdane tjedan dana i u sedmom mjesecu dva tjedna, a za najbolje ni tada, ako su pripreme u tijeku). 

Riječ je o izuzetno predanim mladim sportašima koje doista vrijedi isticati kao primjer, jer svi se oni kroz vrlo zahtjevne treninge, osim za natjecanja, pripremaju i za mnoge druge životne izazove, a treneru Naletini posebno je stalo da se ističu i u ispunjavanju svojih školskih obveza.

Rab danas oglas

Klub ima tri stručno osposobljena licencirana trenera, a na Rab je donio mnoštvo medalja, pehara, plaketa i diploma. Riječ je o izuzetno predanim mladim sportašima koje doista vrijedi isticati kao primjer, jer svi se oni kroz vrlo zahtjevne treninge, osim za natjecanja, pripremaju i za mnoge druge životne izazove, a treneru Naletini posebno je stalo da se ističu i u ispunjavanju svojih školskih obveza.

Upravo zbog školskih obveza, neki od njih jučer nisu mogli biti na prijmu pa tako nije bilo Sare Brmbote i Luke Renića, najboljih među kadetima za 2016. u KS PGŽ, kao ni Alberte Naletina i Nevena Travaša, najboljih među U21 seniorima u KS PGŽ, koji su svaki na svojem studiju u Zagrebu i Varaždinu. Tome nizu proglašenih najboljima u KS PGŽ za 2016. treba pridodati Anu Katarinu Travaš i Dorijana Fafanđela među mlađim kadetima, te Emu Debelić među učenicama.

I oni koji su jučer nedostajali na prijmu, i oni koji su bili, redom su odlični učenici, među najboljima u svojim razredima, pohvalio ih je trener Naletina, dodavši kako oni najbolji poput Ane Katarine Travaš i Dorijana Fafanđela vježbaju po sat i pol na dan, nekad i više, čak i po dva puta dnevno, dok su vikendi najčešće rezervirani za turnire.

Istaknuo je u kratkom susretu sa zamjenikog gradonačelnika, trener Naletina i brojne prepreke s kojima se Klub u svojem radu susreće, od sindroma kluba iz male sredine kojemu je uvijek potreban napor više da neke suce primora na podizanje zastavice u korist karatista s Raba, pa do toga da nam djeca, izvrsni mladi sportaši, kada završe srednju školu neminovno odlaze s otoka. No to je ponekad i poticaj za više i bolje, dokazali su to u KK RAB-Enpi i sada, dokazuju to već čitav niz godina u kontinuitetu.

Mnogo je tu naravno i prekrasnih trenutaka, posebna su oni klapa i uvijek je veselo kada odlaze na turnire. Posebni su i po svojem izraženom suosjećanju, pa je trener Naletina tako spomenuo i slučajeve kad su neki rapski osvajači prvih mjesta doslovno tugovali s onima koje su netom pobjedili. To ih čini drugačijima, boljima. 

Ana Katarina Travaš koja je tek nedavno navršila 14 godina, borila se primjerice u konkurenciji s curama koje imaju i 4 godine više od nje. Malo je sitnija, kaže trener s osmijehom na licu, ali je zato opasna! Upravo nam je Ana Katarina potom pročitala sažeto Izvješće o najvažnijim postignutim rezultatima Kluba za 2016. uz napomenu da je tijekom prošle godine bilo i ostalih vrijednih rezultata

Doznali smo tako da s Prvenstva Hrvatske KK RAB-Enpi ima srebrnu medalju vice-prvakinje države Alberte Naletina, te 4. mjesto Nevena Travaša.

Alberta Naletina nastupila je za reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu na Cipru, a zajedno s Nevenom Travašem nastupila je za reprezentaciju i na Prvenstvu Balkana održanom u Sarajevu.

Prvenstvo regije donijelo je klubu također sjajne rezultate:

  • Roberto Rukavina 1. mjesto
  • Antonio Matušan 1. mjesto
  • Dino Morić 3. mjesto
  • Gjozefina Noshi 3. mjesto
  • Roko Paparić 2. mjesto
  • Ana Katarina Travaš 1. mjesto
  • Sara Brmbota 3. mjesto
  • Lora Travaš 3. mjesto
  • učenici ekipno 3. mjesto
  • mlađe kadetkinje ekipno 3. mjesto
  • ukupno 4. mjesto u katama, a učestvovalo je 16 klubova
  • ukupno 11. mjesto u svim kategorijama među 26 klubova uz napomenu da KK RAB-Enpi nije mogao nastupiti u najjačoj postavi i bez juniora i seniora

Klub je, kao što smo na početku osvrta napisali, ponovno u Županijskoj ligi škola osvojio 1. mjesto i to u konkurenciji 41 škole, te je u Županijskoj  ligi  zauzeo 1. mjesto među 19 klubova osvojivši  69 bodova, ispred drugoplasiraniog Zameta koji je osvojio 68 i trećeplasirane Delte sa osvojenih 62 boda.

Spomenimo na kraju još jednom i imena karatistica i karatista KK RAB-Enpi koji su proglašeni najboljim za 2016. g. u KS PGŽ:

  • Alberta Naletina i Neven Travaš među U21 seniorima
  • Sara Brmbota i Luka Renić među kadetima
  • Ana Katarina Travaš i Dorijan Fafanđel među mlađim kadetima
  • Ema Debelić među učenicama

Velike čestitke treneru Zdravku Naletini, majstoru karate sporta 5. DAN, njegovim “karate klinkama i klincima”, na više nego izvrsnim rezultatima koje postižu i u sportu i u životu. Samo tako naprijed!

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime