Home Vijesti Članovi UHDDR Rab i na petom zavjetnom pješačenju sudjelovali u državnom protokolu polaganja vijenaca na Plitvicama

Članovi UHDDR Rab i na petom zavjetnom pješačenju sudjelovali u državnom protokolu polaganja vijenaca na Plitvicama

0
Članovi UHDDR Rab i na petom zavjetnom pješačenju sudjelovali u državnom protokolu polaganja vijenaca na Plitvicama

Foto: Foto: Goran Novotny

I ove smo godine pješačenje odradili u koordinaciji s dragovoljcima iz Otočca i Senja. Također s ponosom ističem da smo ponovno bili uvršteni u državni protokol polaganja vijenaca, zajedno s kompletnim državnim vrhom i učesnicima akcije “Krvavi Uskrs 1991.”, rekao nam je Beg.

Već 30. ožujka u popodnevnim satima skupina članova UHDDR-a Grada Raba krenula je s otoka Raba. Nakon što su prenoćili u Otočcu, 31. ožujka u ranim jutarnjim satima najprije su položili vijenac na spomenik u Otočcu, te pješačili do Zalužnice gdje su položili vijenac i upalili svijeću poginulim senjskim braniteljima. Nakon ponovnog pješačenja položili su vijenac na Plitvicama, a u povratku su odali počast našim poginulim rapskim braniteljima, uz paljenje svijeće na Ljubovu. Na kraju su, kao i svake godine do sada, položili cvijeće i upalili svijeću našem poginulom Krešimiru Čatiću. Nakon toga vratili su se na otok Rab, s čvrstim uvjerenjem da će i dogodine po šesti put odraditi isto, kazao nam je predsjednik UHDDR Rab, Kruno Beg. 

Rab danas oglas

Redakcija portala RabDanas zahvaljuje Goranu Novotnyju na dostavljenim fotografijama.

O Josipu Joviću

Josip Jović rođen je 21. studenoga 1969. godine u Aržanu kod Imotskog. Školu je završio u rodnom mjestu, a u kolovozu 1990. godine priključio se Jedinici za posebne namjene MUP-a RH “Rakitje”. Prije Akcije “Plitvice” s tom jedinicom je bio na bojištima u Pakracu i Petrinji. Na Uskrs 31. ožujka 1991. godine ranjen je u Akciji Plitvice s kobnim ishodom. Pokopan je uz sve vojne počasti na groblju u Aržanu. Posmrtno je promaknut u čin bojnika, a odlikovan je mnogim visokim državnim odličjima. Ime Josipa Jovića danas nosi Policijska škola, policijski brod i Osnovna škola u Aržanu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime