Home Vijesti Otvorena prva rapska “Fešta od rožic” na cvijećem ukrašenom Trgu sv. Kristofora

Otvorena prva rapska “Fešta od rožic” na cvijećem ukrašenom Trgu sv. Kristofora

0
Otvorena prva rapska “Fešta od rožic” na cvijećem ukrašenom Trgu sv. Kristofora

Foto: Foto: Ivica Hodak

S vrstama cvijeća na rapskoj „Fešti od rožic“ upoznala nas je autorica ovog događanja cvjetna dizajnerica Christina Medved Cianci iz Chrissarta (Ičići).

Osim Rabljana ovom su se festivalu cvijeća na Rabu odazvali uzgajivači iz cijele Hrvatske – iz Zagreba, Varaždina, Bjelovara, Delnica itd., njih desetak.

Rab danas oglas

Svečano otvaranje koje je nadahnuto vodila Irena Ivić, započelo je u predviđenih 10.30h. Prigodni program, toplo pozdravljeni od okupljenih na trgu, izveli su, uglavnom, najmlađi Rabljani. Najprije su pljesak zaslužili polaznici Dječjeg vrtića „Pahuljica“, PO Lopar, koji su na izrazito simpatičan način odrecitirali, ali i otpjevali nekoliko loparskih starih napjeva. Mi smo usput zabilježiti jednu njihovu otpjevanu rimu:

Oj Lopare selo na vidiku, od tebe se vidi Ameriku

Kao i uvijek u takvim prilikama prisutne su svojim nastupom oduševili i najmlađi rapski tancarini, djeca, članovi Folklornog društva „Rapski tanac“ koje stručno vodi gospođa Milica Faflja.

Program svečanog otvaranja zaključile su članice Žonglerske skupine Red Rays iz Opatije, odnosno zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin, koji službeno proglasio otvorenom 1. Rapsku feštu od rožic.

Vremenske (ne)prilike ipak otkazale popodnevna događanja – od srijede Festival se nastavlja po planiranom programu

Dok smo pripremali ovaj tekst vremenske su se prilike i na Rabu počele pogoršavati (kiša i bura u jačanju) pa smo od direktorice Ureda TZG Raba Ivane Matušan obaviješteni da se poslijepodnevni dio današnjih događanja odgađa. Sve će se nastaviti, ako to vremenske prilike dopuste, sutra i prekosutra, u četvrtak, posljednjeg dana Fešte, što pruža mogućnost onima koji danas nisu došli pogledati rapski trg u ovom prelijepom cvjetnom ruhu, da to učine u sljedeća dva dana.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime