Home Vijesti Vrijeme u Kocki nikad nije prokockano! – 9. rođendan i Skupština Udruge “Kocka”

Vrijeme u Kocki nikad nije prokockano! – 9. rođendan i Skupština Udruge “Kocka”

0
Vrijeme u Kocki nikad nije prokockano! – 9. rođendan i Skupština Udruge “Kocka”

Foto: Izvor: Udruga Kocka

U 2016. održano je 7 cjelogodišnjih radionica koje su brojale ukupno 15 grupa polaznika. Radionice su se odvijale u popodnevnim i večernjim terminima gotovo svakoga dana (osim subote) i sve su, od osnutka Kocke, besplatne. Cjelogodišnji volonteri u Kocki (12 divnih ljudi) brinuli su se ne samo oko održavanja radionica i prostorija Kocke, već i oko brojnih suradnji i gostovanja.

Vodstvo Udruge i nakon glasanja ostalo je nepromijenjeno, onako kako je od osnutka Kocke, dakle u sastavu: Kristina Ribarić – predsjednica, Katarina Ribarić – potpredsjednica, Martina Španjol – tajnica. Upravni odbor Kocke, uz navedene, čine još i Ana Žigo i Romana Crnić, nezamjenjive Kockine volonterke s najdužim stažom u Kocki uz ranije spomenute osnivačice. Skupštini Udruge “Kocka” i njezinom rođendanskom slavlju prisustvovao je i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

Podneseni financijski izvještaj i izvještaj o radu za 2016. godinu, te planovi rada za 2017. 

Rab danas oglas

2016. godina bila je izuzetno aktivna. Održano je 7 cjelogodišnjih radionica koje su brojale ukupno 15 grupa polaznika. Radionice su se odvijale u popodnevnim i večernjim terminima gotovo svakoga dana (osim subote) i sve su, od osnutka Kocke, besplatne. Cjelogodišnji volonteri u Kocki (12 divnih ljudi) brinuli su se ne samo oko održavanja radionica i prostorija Kocke, već i oko brojnih suradnji i gostovanja.

Od radionica, nastavljene su radionice koje se odvijajo od samog početka djelovanja Kocke – Njemački jezik i Art majstorije. U 2016. godini nastavljene su radionice slobodnog penjanja, yoge, esperanta i kreativne radionice, započela je nova radionica šaha i nastavljen je projekt Bookcrossinga.

Kocka je u 2016. već tradicionalno organizirala Dječju maškaranu redutu, sudjelovala u plivačkom maratonu za osobe s invaliditetom “Srcem protiv barijera”, ugostila Udrugu Pričalica iz Virovitice u okviru projekta Fedor – Festival dramskog odgoja, u suradnji s Udrugom Oblačić održala predavanje “Kako rastu srce i pamet”, te u projektu Strukturirani otoci ugostila Udrugu Delta i Pub kviz. Prema poticajnim mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u trajanju od 6 mjeseci u Kocki je bila zaposlena jedna osoba.

Vrijeme u Kocki nikad nije prokockano!

Od planova za 2017. godinu najavljen je nastavak trenutnih radionica, proširenje ponude u Kocki u vidu radionica, suradnji i obilježavanja, te je upućen poziv, svima zainteresiranima, da se pridruže, volontiraju i zabave se jer vrijeme u Kocki nikad nije prokockano!

Mi ovom tekstu samo želimo dodati svoju redakcijsku čestitku svim “Kockicama”, kako na 9. rođendanu, tako i na nemjerljivom dobru kojeg su kroz 9 godina djelovanja volonterski darovali svome otoku, djeci i mladima, ali i mnogima drugima kojima je pomoć bila potrebna.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime