Home Vijesti Rab zajedno sa Zagrebom uspješno predstavljen u Stockholmu

Rab zajedno sa Zagrebom uspješno predstavljen u Stockholmu

0
Rab zajedno sa Zagrebom uspješno predstavljen u Stockholmu

Foto: RabDanas

{gallery}Stockholm{/gallery}

Glavni povod ovoj prezentaciji bilo je uvođenje novih letova Croatia Airlinesa od 19. svibnja do 13. listopada iz Zagreba prema skandinavskim odredištima (Stockholm, Helsinki, Oslo), a s obzirom da, iako geografski daleki, Skandinavci osim glavnog grada Hrvatske vole i naš Rab, organizirana je zajednička prezentacija turističke ponude gradova Zagreba i Raba. Nakon uvodne riječi direkotra predstavništva HTZ-a za Skandinaviju Paula Šikića održane su vrlo zanimljive prezentacije turističke ponude grada Zagreba i Raba koje su održali Danijel Petrović u ime TZG Zagreba i direktorica TZG Raba Ivana Matušan

Rab danas oglas

Uz prezentacije održani su i poslovni susreti između predstavnika švedskih agencija i predstavnika Zagreba i Raba, te Croatia Airlinesa. Budući da je odaziv švedskih turoperatera i novinara bio doista odličan, može se očekivati značajan porast dolazaka Šveđana u Zagreb i Rab.

Ispred VLP RH u Stockholmu na prezentaciji su nazočili mr. sc. Bernardica Makšijan, opunomoćena ministrica, privremena otpravnica poslova i prvi tajnik Vicko Dobrošević, koji su tom prigodom razmijenili informacije o švedskom načinu poslovanja i najadekvatnijim oblicima turističke ponude u Švedskoj, te dogovorili buduću proaktivna suradnja između VLP RH u Stockholmu i grada Zagreba i Raba.

Osim “radnog” dijela, prezentacija je ponudila i nagradnu igru kao i neformalno druženje svih sudionika i posjetitelja. Vrijednu nagradu, koja uključuje dvije povratne avionske karte Stockholm-Zagreb, boravak 3 noći u Zagrebu, razgled grada Zagreba, večeru u jednom od najboljih zagrebačkih restorana, ZG card, transfer do Raba i natrag, boravak od 2 noći na Rabu, večeru u jednom od najboljih rapskih restorana te razgled starogradske jezgre, osvojio je gospodin Bo Rosen, koji je izjavio kako se osjeća izuzetno sretnim jer mu je ovo drugi put da je osvojio putovanje u Hrvatsku te se istome izuzetno veseli.

Važno je naglasiti kako su turističke zajednice dobile odličnu i sveobuhvatnu pomoć i potporu od strane predstavništva u Stockholmu, te naravno Veleposlanstva RH.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime