Home Vijesti Rab predstavljen na 1. Hrvatskom biciklističkom forumu – Krenule prijave za “gRab the bike and ride for Pinokio”

Rab predstavljen na 1. Hrvatskom biciklističkom forumu – Krenule prijave za “gRab the bike and ride for Pinokio”

0
Rab predstavljen na 1. Hrvatskom biciklističkom forumu – Krenule prijave za “gRab the bike and ride for Pinokio”

Foto: Foto: Luka Perčinić

{gallery}gRab the bike 2017{/gallery}

Ponukani globalnim trendom, zdravog življenje, boravka u prirodi, bavljenja sportom, te uzimajući u obzir sve veći interes turističkog tržišta za Hrvatskom kao zanimljivom bike destinacijom, nekolicina vodećih javnih i gospodarskih subjekata, organizirala je zanimljiv skup u Rapcu. 

Rab danas oglas

Riječ je o agencijama Cycle Croatia, Island hopping, Adria Bike, Istra Outdoor, najvećem dealeru bicikla u Hrvatsku Keyndel Sportu, te o hotelijeru Valamar hotels resorts.

Nakon završetka predavanja i diskusija održan je i mali sajmeni dio u sklpou kojeg je prezentiran i Rab, odnosno ona druga, malo poznata strana Raba, kao destinacija pogodna za aktivni, u ovom slučaju bike odmor

Cilj ovog skupa je bio okupiti čim više više čimbenika iz ove turističke branše, uspostaviti kontakte među destinacijama i specijaliziranim agencijama, razmijeniti iskustva, te upoznati se s dobrim primjerima iz prakse. 

Predstavljeni su potencijali Hrvatske na ovom segmentu tržišta koji je jedan od najsnažnije rastućih u cijeloj Europi, a da bi upravo i potencijalni turisti saznali o svemu ovome, skupu je nazočilo 15 novinara iz Njemačke, Austrije, Švicarske.

Zanimljiv program započeo je sa predstavljanjem svih sudionika, među kojima je predstavljena i naša destinacija, Rab, a sve se nastavilo zanimljivim predavanjima:

  • Martina Čotara iz Istra Outdoor-a – “Razvitak cikloturizma u Hrvatskoj”
  • Hrvoje Šepić iz Adria Bike-a – Koncept MTB, Bike regije, Bike hoteli, 4 Islands MTB Stage Race
  • Kristijan Keindl iz Keindl Sporta – E-Bike trend
  • Nedo Pinezić iz zajednice obiteljskog smještaja pri HGK – Potpora lokalne zajednice razvoju cikloturizma

Hotelska kuća Valamar hotels resorts u sklopu najveće investicije u turizmu u Hrvatskoj, novog hotelskog resorta u Rapcu, ove godine ulaže i u izgradnju 1. Bike Parka u Hrvatskoj. Bit će to prvi sadržaj takve vrste u Hrvatskoj, a riječ je o, za sada, prvoj fazi, o 4 različite staze (Flow, Down hill, Tehnička, Up hill) ukupne duljine 4 km.

Manje poznata strana Raba – veliki potencijali za Bike turizam

Nakon završetka predavanja i diskusija održan je i mali sajmeni dio u sklpou kojeg je prezentiran i Rab, odnosno ona druga, malo poznata strana Raba, kao destinacija pogodna za aktivni, u ovom slučaju bike odmor.

Inače valja spomenuti da Rabac nije slučajno bio domaćin 1. Hrvatskog biciklističkog foruma. Naime, hotelska kuća Valamar hotels resorts u sklopu najveće investicije u turizmu u Hrvatskoj, novog hotelskog resorta u Rapcu, ove godine ulaže i u izgradnju 1. Bike Parka u Hrvatskoj

Bit će to prvi sadržaj takve vrste u Hrvatskoj, a riječ je o, za sada, prvoj fazi, o 4 različite staze (Flow, Down hill, Tehnička, Up hill) ukupne duljine 4 km.

Valamar je, uz već prethodno navedene sudionike ovog foruma, jedan od rijetkih čimbenika na hrvatskom turističkom tržištu koji je uočio važnost bike turizma, te je sve aktivniji na tom području.

Za Rab kao destinaciju to može biti izuzetno zanimljivo i pozitivno, uzimajući u obzir atraktivne prirodne predispozicije i dolazak hotelijera koji prati trendove i u skladu s time razvija svoju ponudu.

Budite i vi dio humanitarne biciklijade “gRab the Bike and Ride for Pinokio”

Budite aktivni, upoznajte svoj otok i kupnjom startnine pomognite djeci Udruge Pinokio Rab (djeca s invaliditetom i teškoćama u razvoju)

Kada već govorimo o bicikliranju, na Rabu će se iduće subote 06.05. sa startom u 09:00h s Trga sv. Kristofor održati Humanitarna biciklijada “gRab the Bike and Ride for Pinokio”.

Iznos startnine 20 kn. 

Prodaja startnina i prijave, odvijat će se svakodnevno u uredu TZG Raba od 02.05. (Trg Municipiuma Arba 8), te na Trgu sv. Kristofora na sam dan biciklijade.

O novim mjestima prijava, bit će uskoro više informacija, kao i o detaljima same biciklijade koja će biti prilagođana svima, djeci, mladima i onim nešto starijama. 

Budite aktivni, upoznajte svoj otok i kupnjom startnine pomognite djeci Udruge Pinokio Rab (djeca s invaliditetom i teškoćama u razvoju).

Nakon završetka biciklijade, za sve sudionike je osigurana velika fritaja sa šparogama koju pripremaju djelatnici Imperiala d.d. Rab.

Organizatori: Grupa zaljubljenika u MTB “gRab the Bike and Ride” i Turistička zajednica grada Raba

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime