Home Vijesti Sadnjom čempresa obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja

Sadnjom čempresa obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja

0
Sadnjom čempresa obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja

Foto: RabDanas

Plemeniti cilj ove akcije, rekla nam je prof. Vidas Vidović, jest, između ostaloga, i osnaživanje svijesti mladih o brizi za svoj otok i za njegove prirodne resurse. Nema ničeg ljepšeg od spoznaje da si i sam učinio nešto da tvoj otok bude ljepši i zeleniji, a o čempresu će osim djelatnika komunalnog društva Dundovo, kojeg je predstavljala mlada Anamarija Grgurić, ubuduće skrbiti i svaki pojedini učenik ovog razreda, kada god to bude mogao.
Uz učenike i razrednicu u parku su bile i ravnateljica škole Anamari Šarin i pedagoginja Franciska Plješa, a akciji su se odazvali gradonačelnik Nikola Grgurić i predsjednik Gradskog vijeća Željko Peran, koji je osim savjeta prilikom kupnje čempresa, kao agronomski ekspert pomogao učenicima pri sadnji, održavši pritom malo predavanje na otvorenom o daljnjoj skrbi oko čempresa.

I gradonačelnik, kojem također ne manjka agronomskog iskustva, također je pomogao učenicima prilikom sadnje, čestitavši njima i njihovoj razrednici na izvrsnoj ideji koju bi trebale nastaviti i buduće generacije završenih osnovnoškolaca.

Rab danas oglas

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime