Home Vijesti Mali Loparani iz DV Pahuljica PO Lopar gostovali na „Mićem domaćem festivalu“ u Matuljima

Mali Loparani iz DV Pahuljica PO Lopar gostovali na „Mićem domaćem festivalu“ u Matuljima

0
Mali Loparani iz DV Pahuljica PO Lopar gostovali na „Mićem domaćem festivalu“ u Matuljima

Foto: Izvor: DV Pahuljica

{gallery}Mici festival Matulji{/gallery}

Mali Loparani dugo su se pripremali za ovaj nastup, a predstavili su tradicionalne loparske napjeve, loparski tanac, loparsku nošnju te tradiciju loparskih maškara. Nastupali su Pavao Zebić, Tania Miletić, Mia Lea Franelić, Ela Tomičić, Veronika i Ivano Perić, Filip i Dorotea Ivanić, Tijana Matahlija, Vita Pirić, a pratio ih je tata Bruno Škarić na mihu.

Rab danas oglas

Djecu su na ovaj izlet pratili njihovi roditelji, odgajateljice, ravnateljica i zdravstvena voditeljica. Osim nastupa na Festivalu, djeci je organiziran i posjet Astronomskom centru u Rijeci pa je ovaj cjelodnevni izlet za njih bio bogat novim iskustvima i doživljajima.

Još jednom veliki bravo za trud koji su cijelu godinu ulagali u upoznavanje s loparskom tradicijom i baštinom. Također, hvala svim djedovima, bakama, mama, tatama i mještanima koji su im u tome tijekom godine pomagali i prenosili im svoja znanja. A veliko hvala ide i Općini Lopar, Turističkoj zajednici Općine Lopar i Centru za kluturu Lopar koji su financijski podržali ovaj izlet.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime