Home Vijesti Posjet Rabljana prijateljima u Königsbrunn povodom njihovog dvostrukog jubileja

Posjet Rabljana prijateljima u Königsbrunn povodom njihovog dvostrukog jubileja

0
Posjet Rabljana prijateljima u Königsbrunn povodom njihovog dvostrukog jubileja

Foto: Izvor: TZG Raba

{gallery}Konigsbrunn 2017{/gallery}

Prema želji gradonačelnika Feigla da na proslavi njihovog dvostrukog jubileja, 50. godišnjice Grada Königsbrunna i 175. godišnjice postojanja Općine sudjeluju Rapski samostreličari i jedna od klapa, na put je krenulo ukupno 39 Rabljana.

Rab danas oglas

Naši predstavnici sudjelovali su u programu Svečane sjednice Grada koja se održala u sportskoj dvorani srednje škole i svojim nastupima oduševili mnogobrojne uzvanike. Zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin prigodnim govorom obratio se prisutnima i osvrnuo na prijateljske odnose koje grad Rab već godinama uspješno njeguje s gradom Königsbrunnom.

Svakako je vrijedno spomenuti izuzetnu povezanost Rabljana s građanima Königsbrunna i gostoljubivost njihovog gradonačelnika koji je u svojem obraćanju na samom početku svečanosti najprije predstavio svoje prijatelje s Raba i promovirajući tako na najbolji način naš otok pred čitavim pozvanim auditorijem.

Sljedeći dan, 29. travnja, bio je rezerviran samo za Rabljane odnosno za „Rapsku večer za Königsbrunn“. U Ledenoj dvorani koja može primiti oko 1500 gledatelja rapski samostreličari su u čast godišnjice Grada Konigsbrunna održali Viteške igre, a klapa Sozal cjelovečernji samostalni koncert čime su oduševili sve prisutne i prikupili zavidan broj čestitki.

Napisao: Nedjeljko Mikelić (TZG Rab)

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime