Home Vijesti Dan Grada Raba za najmlađe – ronilački spektakl POGLED U PLAVO

Dan Grada Raba za najmlađe – ronilački spektakl POGLED U PLAVO

0
Dan Grada Raba za najmlađe – ronilački spektakl POGLED U PLAVO

Foto: Izvor: www.pogleduplavo.hr

{gallery}Scuba pogled u plavo{/gallery}

Zajamčena sigurnost uz iskusne instruktore ronjenja

Tijekom dva dana, 09. i 10. svibnja 2017. godine svi zainteresirani posjetitelji dobili su jedinstvenu priliku upoznati se s ronilačkom opremom, okušati u ronjenju, te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja zaroniti pod punom ronilačkom opremom u 10-metarski bazen projekta Pogled u plavo koji je postavljen na glavnom gradskom trgu.

Rab danas oglas

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja i ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Amfora i instruktori ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

Uključivanje u ekološku akciju

Osim besplatnih probnih ronjenja u Gradu Rabu održana je ekološka akcija čišćenja podmorja. Kako bi sačuvali ljepote našeg podmorja ronioci KPA Amfora i Nemo Adria Rescue Teama uključili su se u ekološku akciju čišćenja podmorja luke Rab.

Iz mora je izvučena plastika, boce, staklo i ostali otpad koji se je s vremenom nakupio iako nakon već velikog broja održanih ekoloških akcija smeća je sve manje. 

„Mi smo na Rabu doista vezani uz more, volimo more i samim tim ima puno onih koji se bave ronjenjem, kako ronjenjem na boce, tako i na dah. Ronjenje na boce koje zahtijeva edukaciju i stručnu pomoć zaista je zastupljeno na Rabu. Možemo reći da Rabljani to doista vole. Prednost bazena je što se roni u kontroliranim uvjetima uz stručan nadzor, što je posebno bitno u samim počecima, a i puno je sigurnije te dostupnije svima nama. Obzirom da smo svake godine sve brojniji i sve su veće eko akcije čišćenja podmorja veseli nas da su količine svega onoga što izvadimo iz mora, sve manje. To nam govori da smo polako kroz godine organiziranja ekoloških akcija i edukacija nas domaćih, a i turista došli u situaciju da je naše podmorje sve čišće i čišće.“ istaknuo je gradonačelnik Grada Raba, Nikola Grgurić.

Svi posjetitelji koji su zaronili u bazen projekta Pogled u plavo imali su priliku pogledati podvodnu izložbu fotografija, hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, čemu su se najviše veselila djeca.

„Vidjela sam na slici ronioca i ribu i neke zvijezde. Bilo mi je super. Jedva sam čekala da danas da ronim“, rekla je sedmogodišnja Nikolina.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija ljepota hrvatskog podmorja, promoviranje Hrvatske kao destinacije ronjenja, općenito ronjenja kao aktivnosti uz podršku i promociju lokalnih ronilačkih klubova.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji.

Velika zahvala i sponzorima projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja: HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), MARES oprema za ronjenje, WASE (ADRIA – Hrvatska) Asocijacija u ronjenju, TETIDA d.o.o., NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr službene stranice projekta te medijskih pokrovitelja projekta; NARODNOG RADIJA http://www.prvi.hr/narodni i SCUBAlife magazina www.scubalife.hr.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime